breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Η αυλαία έπεσε, οι εκκρεμότητες παραμένουν

ΕΠΣ Ημαθίας : Η αυλαία έπεσε, οι εκκρεμότητες παραμένουν

Μπορεί στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας μας, που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ και των ΕΠΣ, να έχει πέσει οριστικά και επίσημα για φέτος η αυλαία όμως το τοπίο σε πολλά σημεία παραμένει θολό και οι εκκρεμότητες που παρέμειναν απασχολούν τις ομάδες που πριν την διακοπή τους διεκδικούσαν στόχους.

Τι θα γίνει με τις ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδό τους και αυτές που πάλευαν να παραμείνουν στην κατηγορία, θα εφαρμοστεί η προκήρυξη και με ποιόν τρόπο;

Ήδη αρκετές Ενώσεις εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τις έδωσε η ΕΠΟ και ανακοίνωσαν αναδιάρθρωση των κατηγοριών τους και προσπαθούν να «βολέψουν» όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες, προκειμένου να αποφευχθούν διαμαρτυρίες αν θέλετε και αδικίες.

Η ΕΠΣ Ημαθίας βέβαια μέχρι στιγμή δεν έχει φανερώσει τις προθέσεις της, για τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να κινηθεί, παρότι έχει να αντιμετωπίσει αρκετές εκκρεμότητες, όπως αυτή της ανόδου από την Β' κατηγορία στην Α'.

Όπως είναι γνωστό ο Άχθος Αρούρης, η Α.Ε. Σχοινά και ο Α.Ο. Μαρίνας είχαν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο της ανόδου από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Το τέταρτο όμως εισιτήριο παραμένει διεκδικήσιμο μεταξύ του Ατρόμητου Διαβατού και της Α.Ε. Καψόχωρας. Με ποιόν τρόπο θα αναδειχθεί ο κάτοχός του;

Με κλήρωση ή θα προβιβαστούν και οι δύο ομάδες;

Βέβαια δεν είναι μόνο η περίπτωση του Ατρόμητου Διαβατού και της ΑΕ Καψόχωρας που διεκδικούν το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο ανόδου από την Β' κατηγορία στην Α' είναι και η ισοβαθμία του ΠΑΟ Κουλούρας με τον Αστέρα Τριποτάμου, που εφόσον παραμένει στην κατηγορία η Νίκη Αγκαθιάς, ένας από τους δύο εξαφαλίζει την παραμονή του, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα εφαρμοστεί κατά γράμμα η προκήρυξη του πρωταθλήματος και δεν θα προχωρήσει και η Ένωσή μας σε αναδιαρθρώσεις των κατηγοριών, όπως της δίνει το δικαίωμα η ΕΠΟ να κάνει.

Στο σημείο αυτό να διευκρινιστεί ότι η επικύρωση της βαθμολογίας των Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων θα γίνει με βάση την σειρά που είχαν οι ομάδες όταν διεκόπηκε το πρωτάθλημα και αυτό είναι απόφαση της ΕΠΟ.

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας διεκόπη την 27η αγωνιστική. Υπολείπονται δηλαδή για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας τέσσερις ακόμη αγωνιστικές για να ακολουθήσουν τα πλεϊ οφ και τα πλεϊ άουτ.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με 72 βαθμούς και στην δεύτερη ο ΦΑΣ Νάουσας με 67.

Ακολουθούσαν ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου με 59, οκτώ βαθμούς από την δεύτερη Νάουσα και ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας με 58.

Με βάση την σειρά των τεσσάρων πρώτων ομάδων και εφόσον δεν άλλαζε η μεταξύ τους διαφορά, θα είχαμε αγώνες πλεϊ οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή, με δύο ομάδες, τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και τον ΦΑΣ Νάουσας. Από την στιγμή όμως που διεκόπη το πρωτάθλημα και με απόφαση της ΕΠΟ η βαθμολογία κατακυρώνεται με την σειρά που υπήρχε την ημέρα της διακοπής ο ΠΑΟΚ κερδίζει το πρωτάθλημα και φυσικά και το εισιτήριο της ανόδου στην Γ' Εθνική.

Στην ουρά τώρα του βαθμολογικού πίνακα, ο Ολυμπιακός Νάουσας και η Α.Ε. Ποντίων βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στον απευθείας υποβιβασμό, με 5 και 6 βαθμούς αντίστοιχα, έναντι 21 του Αστέρα Τριποτάμου και του ΠΑΟ Κουλούρας που ισοβαθμούν στην 13η θέση.

Τόσο η ιστορική ομάδα της ΑΕ Ποντίων, όσο και ο Ολυμπιακός Νάουσας όταν διεκόπη το πρωτάθλημα ουσιαστικά είχαν αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Το πρόβλημα εδώ δημιουργείται με τον Αστέρα Τριποτάμου και τον ΠΑΟ Κουλούρας που ισοβαθμούν με 21 βαθμούς. Αν υποβιβαστεί η Νίκη Αγκαθιάς, που έτσι κι αλλιώς βρίσκονταν στα όρια της ζώνης του υποβιβασμού όταν διεκόπη το πρωτάθλημα τότε με βάση την προκήρυξη υποβιβάζονται και οι δύο ομάδες. Αν όμως υπάρξει αναδιάρθρωση της Γ' Εθνικής, όπως έντονα ακούγεται και τελικά παραμείνει στην κατηγορία η Νίκη Αγκαθιάς τότε ένας από τον ΠΑΟ Κουλούρας και τον Αστέρα Τριποτάμου θα εξασφαλίσει την παραμονή του στην Α' κατηγορία. Ποιός θα είναι αυτός; Η ομάδα της Κουλούρας έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων στο σύνολο των αγώνων που έχουν δώσει οι δύο ομάδες, ενώ και στο παιχνίδι του Α' γύρου είχε κερδίσει με 2-4 μέσα στον Τριπόταμο.

Είναι σωστό όμως να ληφθούν υπόψιν τέτοιου είδους στοιχεία όταν το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι δεν έχει γίνει; Ο ΚΑΠ δεν το διευκρινίζει.

Στην Β' κατηγορία τώρα. Όπως ήδη αναφέραμε τρεις ομάδες η Α.Ε. Σχοινά, ο Άχθος Αρούρης και ο Α.Ο. Μαρίνας έχουν εξασφαλίσει την άνοδό τους από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ το τέταρτο εισιτήριο της ανόδου το διεκδικούσαν μέσα από αγώνες πλεϊ οφ, ο Ατρόμητος Διαβατού και η Α.Ε. Καψόχωρας.

Οι δύο ομάδες είχαν προχωρήσει στην δεύτερη φάση (τελική) κερδίζοντας ο Ατρόμητος την Ακαδημία Τρικάλων και η Α.Ε. Καψόχωρας την ΑΕΚ Καμποχωρίου. Το μεταξύ τους παιχνίδι που θα έδινε και το τέταρτο εισιτήριο δεν είχε οριστεί όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα. Γηπεδούχος πάντως θα ήταν ο Ατρόμητος Διαβατού.

Στην Γ' κατηγορία τα πλεϊ οφ βρίσκονταν σε εξέλιξη με την Δόξα Βρυσακίου να έχει 29 βαθμούς από 26 η ΑΕ Καβασίλων και η Α.Ε. Αλεξάνδρειας και 15 ο Α.Ο. Συκιάς (1ος όμιλος).

Στον 2ο όμιλο που επίσης βρίσκονταν σε εξέλιξη τα πλεϊ οφ, ο Απόλλων Λυκογιάννης με 34 βαθμούς είχε ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στην Β' κατηγορία, ενώ τα υπόλοιπα εισιτήρια διεκδικούσαν η Δόξα Ασωμάτων με 23, ο Ερμής Τριλόφου με 22 και η Παλασίδειος Ακαδημία με 16 βαθμούς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής