breaking news Νέο

Διαμαρτυρία για τη νομοθεσία στα σχολεία από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νάουσας

Διαμαρτυρία για τη νομοθεσία στα σχολεία από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νάουσας

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι αποδέκτες κακών ειδήσεων. Από τη μία ο θανατηφόρος ιός που μας απειλεί όλους και από την άλλη οι επίδοξοι εφιάλτες που μας απειλούν όχι όμως σε σχέση με την σωματική μας υγεία αλλά σε σχέση με την πνευματική και την ψυχική μας υγεία.   

        Εκφράζουμε την αντίθεση μας στη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία είναι δυνατή η ταυτόχρονη μετάδοση μέσω κάμερας (ή άλλου ψηφιακού μέσου) του μαθήματος από την τάξη, για τους μαθητές που δικαιολογημένα θα απουσιάζουν. Το μέτρο αυτό καταστρατηγεί τα συνταγματικά δικαιώματα περί προστασίας προσωπικών δεδομένων των παιδιών μας. 

         Επίσης παρά τα Προεδρικά Διατάγματα περί Πρωινής Προσευχής στα σχολεία, κι ενώ θα μπορούσαν να κρατηθούν αποστάσεις μεταξύ των μαθητών, δεν επιτρέπεται η από το νόμο ορισθείσα Κοινή Πρωϊνη Προσευχή και μάλιστα σε ανοιχτό χώρο, με τους μισούς ή και λιγότερους μαθητές,  στην ουσία καταργείται η Κοινή Σχολική Πρωινή Προσευχή. 

           Ακόμα σύμφωνα με το δόγμα της πίστης μας μέσα στην Αγία μας Εκκλησία είναι αδύνατο να μολυνθούμε ή να κολλήσουμε οποιανδήποτε ασθένεια από την Θεία Μετάληψη. Αν φοβόμαστε να προσκυνήσουμε τις ιερές εικόνες, να ασπασθούμε το χέρι τους ιερέως, να βρεθούμε μέσα στον ιερό ναό, αρνούμαστε στην πράξη την σωστική και αγιαστική Χάρη του Αγίου Πνεύματος.                                                       

         Η παράδοση λοιπόν δίνει τη θέση της στην νέα τάξη και όλες οι αλλαγές γίνονται ενώ οι περισσότεροι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, ή στις κατ΄ οίκον εκκλησίες τους ή στις υπηρεσίες τους, αλλά εξ αποστάσεως και εκεί. Λυπούμαστε πολύ, αλλά αυτό δεν είναι δημοκρατία. Μία παράδοση χιλιάδων χρόνων δεν σβήνεται με κάποιες αποφάσεις που εν τέλει θα κριθούν αντισυνταγματικές.  

         Στώμεν καλώς, κάποιοι τεχνηέντως προσπαθούν να φέρουν νέα ήθη που δεν συνάδουν με το ορθόδοξο πνεύμα της Ελληνορθόδοξης πατρίδας των παιδιών μας. Η πίστη μας και η προσευχή μας είναι ο πνεύμονάς μας, αν μας λείψουν δεν θα αναπνέουμε δυστυχώς. Και όποιος δεν αναπνέει, μοιραία έρχεται το αναπόφευκτο, ο θάνατος.

Με τιμή 

Η Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Δήμου Νάουσας 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής