breaking news Νέο

Για το παλιό ρολόγι: ανοιχτή επιστολή του Γ.Καλογήρου προς τον δήμαρχο Βέροιας

Για το παλιό ρολόγι: ανοιχτή επιστολή του Γ.Καλογήρου προς τον δήμαρχο Βέροιας

Κύριε  Βοργιαζίδη,

Σας είναι γνωστό ότι στην Πλατεία Ωρολογίου, με την τελευταία ανάπλασή της, κατασκευάστηκε βάση με την πρόβλεψη πάνω σ’αυτήν  να «στηθεί» το παλιό επιβλητικό  Ρολόγι  που κάποτε υπήρχε εκεί, το οποίο με την καμπάνα του, που ακουγόταν μέχρι τα χωράφια κάτω από την ΕΛΗΑ, ενημέρωνε τους Βεροιώτες για την ώρα.

Το βλέπουμε αυτό το Ρολόγι, που είναι στην κορυφή  πανέμορφου Πύργου, στις παλιές φωτογραφίες και το καμαρώνουμε, και γυρίζουμε νοερά πίσω, σε αλλοτινές νοσταλγικές εικόνες της παλιάς Βέροιας. Έχω  την βεβαιότητα πως όλοι μας  επιθυμούμε να ξαναδούμε αυτό το ρολόγι να ορθώνεται στην  θέση του, ίσως όχι όπως ακριβώς ήταν αλλά με κάποιες επιβαλλόμενες μικροαλλαγές, οι οποίες όμως, σε καμιά περίπτωση, δεν θα πρέπει να αλλοιώνουν τον παραδοσιακό  χαρακτήρα του.

Πριν από καιρό, με γραπτό μου σημείωμα που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, πρότεινα να αναληφθεί, από κάποιο τοπικό φορέα, όχι του δημόσιου τομέα προς  αποφυγήν γραφειοκρατικών διατυπώσεων, πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων με ιδιότυπη μορφή εράνου, για την συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή του Ρολογιού.

Δυστυχώς  από κανένα φορέα δεν εκδηλώθηκε, μέχρι σήμερα, τέτοιο ενδιαφέρον και ο Δήμος μας, όπως όλα δείχνουν, εξακολουθεί να μην έχει την οικονομική δυνατότητα εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου.

Θεωρώ βέβαιο ότι  διακαής πόθος όλων η σχεδόν όλων των συμπολιτών μας είναι η «αναβίωση» του ιστορικού Ρολογιού που έδωσε το όνομά του στην Πλατεία –σημείο αναφοράς  της Βέροιας.

Με την επιστολή μου αυτή απευθύνομαι δημόσια σε σας και σας παρακαλώ να πάρετε  εσείς πρωτοβουλία και με το κύρος του Δημάρχου να βρείτε αυτόν τον φορέα που θα αναλάβει την συγκέντρωση χρημάτων, με τον τρόπο που προανέφερα, για ένα έργο που θα αφήσει σφραγίδα ανεξίτηλη στην πόλη.

Με την ίδια μέθοδο συγκέντρωσε σεβαστό χρηματικό ποσό η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας για την αποπεράτωση της ανακαίνισής της, οπότε υπάρχει σχεδιασμός ενεργειών για την επίτευξη του στόχου.

Αν δεν κάνω λάθος, στο γραφείο σας, πίσω από την καρέκλα σας, υπάρχει ανηρτημένος πίνακας με το παλιό  Ρολόγι, που σημαίνει ότι για τον Δήμαρχο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αυτό το στολίδι που όμως μας λείπει.

Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ιδιωτικού φορέα για την ολοκλήρωση του έργου, θα  ερευνηθούν από τους νομικούς  Συμβούλους του Δήμου.

Με την ελπίδα ότι θα δώσετε την δέουσα προσοχή στην επιστολή- πρότασή μου,

                   διατελώ μετά τιμής.

                 Γιώργος  Καλογήρου

                                                                                         Βέροια 2 Νοεμβρίου 2017


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής