breaking news Νέο

Αρ(α)κάς!

  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!

Καλημέρα και όχι μόνο, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, ορθόδοξοι και μη, καθολικώς διαμαρτυρόμενοι.

 

Η είδηση της χιλιετίας βγήκε από το τηλέφωνο του Κούλη, ο οποίος προσκάλεσε τον πάπα στη χώρα μας, στο πλαίσιο των εορτασμών για το Ελλάδα 2021. 

 

Αν έρθει την περίοδο των αποκριών, θα τον προϋπαντήσει μαζί με τον Κυριάκο και το εθνικό μας καρναβάλι, η μανδάμ Γιάνα.

 

Τι τύχη συναγωνιστές, να τον φέρει στη Βέροια η Γιάνα. Να τον ξεναγήσει και στην Παναγία Δοβρά, στην οποία «συνωστίστηκαν» το Φεβρουάριο του 1822 κάτι τοπικοί «δικτάτορες» όπως ο Καρατάσος, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στο τουρκικό ασκέρι.

 

Να μας φέρει ο ποντίφηξ και μια ζωγραφιά της μεγάλης βοήθειας που προσέφερε η Ρώμη το 1204 στην Κωνσταντινούπολη, όταν και οι «σταυροφόροι» της την...απάλλαξαν από κάθε τι πολύτιμο. 

 

Α, να μην ξεχάσουμε να κάνουμε αίτημα στο Βρούτση για βάουτσερ εντατικής εκμάθησης λατινικών.

 

Διότι με κάτι ψευτολατινικά που μάθαμε στο «κλασικό», όπως το habemus papam, dum spiro spero και το regina rosas amat, μάλλον δύσκολο το βλέπω να παρακαθήσουμε στη δεξίωση που θα δώσει ο Μητσοτάκης προς τιμήν του.

 

Όσο να ‘ναι, τόσα προσέφεραν οι λατίνοι στη Μακεδονία, όπως το Βαρλαάμ τον Καλαβρό, που τον έκανε με τα κρεμμυδάκια ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και ακόμη τρέχει!

 

Δεν είδατε τους καθολικούς της Κροατίας, που συμμάχησαν με τους μουσουλμάνους, «συνωστίζοντας» τους ορθόδοξους Σέρβους στη Βοσνία;

 

Άντε ρε και θα γίνει χαμός. Θα πλακώσουν τα ΕΚΑΜ, τα ΜΑΤ και οι Ελβετοί φρουροί του Φραγκίσκου και δεν θα μπορέσουμε να τον απολαύσουμε live.

 

Δεν πειράζει όμως, θα τον δούμε από την τελεβιζιόν. Μόνο να μην πέφτει Δευτέρα, Τετάρτη και Κυριακή η επίσκεψή του, γιατί από τώρα έχουμε κανονίσει κάθε απόγευμα στις 6, να βλέπουμε ΕΡΤ, Χριστοφιλέα, Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

 

Όλα κι όλα. Προηγείται η ενημέρωση και μετά τα καρναβάλια. Capisi Amici;

 

Asta la vista papam!


Μητσοτάκης-Πάπας
Αγγελοπούλου
Βρούτσης
Βαρλαάμ ο Καλαβρός
Πάπας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής