breaking news Νέο

Το τοπίο παραμένει θολό

Το τοπίο παραμένει θολό

Οι ομάδες της Football League, με εξαίρεση τα Τρίκαλα και τον Ιωνικό ζητάνε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και αναδιάρθρωση της κατηγορίας

 

Οι ποδοσφαιριστές της Super League1 πάτησαν χορτάρι, προπονούνται σε γήπεδα έστω και κατά γκρουπ οκτώ ατόμων κι αν όλα κυλήσουν ομαλά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου θα έχουμε επανεκκίνηση του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος της χώρας μας.

Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τώρα, από την Γ' Εθνική, μέχρι την Γ' τοπικό, όπως και τα πρωταθλήματα υποδομής, κατέβασαν οριστικά ρολά για φέτος, με τις τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις να ψάχνουν τρόπο να δώσουν λύση στις εκκρεμότητες που άφησε πίσω της η βίαιη διακοπή τους, δίχως να ακουστούν φωνές διαμαρτυρίας.

Τι γίνεται όμως την Super League 2 και την Football League, δύο διοργανώσεις που ενδιαφέρουν άμεσα τους φιλάθλους της περιοχής μας, λόγω της συμμετοχής σ' αυτά της ΒΕΡΟΙΑΣ;

Θα πάνε πακέτο και φέτος, ή θα τραβήξει η κάθε μία τον δρόμο της;

Όπως όλα δείχνουν η μοίρα των δύο κατηγοριών και αυτό το καλοκαίρι θα είναι ταυτόσημη, τουλάχιστον στο θέμα της πιθανής αναδιάρθρωσης, που ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα.

Αν αποφασιστεί αναδιάρθρωση στην Super League 2, θα συμπεριλαμβάνει σίγουρα και τις ομάδες της Football League και το αντίστροφο.

Πόσο κοντά είναι βέβαια ένα τέτοιο ενδεχόμενο κανείς δεν ξέρει.

Η πλειοψηφία των ομάδων τόσο της Super League 2, όσο και της Football League, όχι μόνο δέχεται το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης, αλλά και την απαιτεί. Και αυτό φάνηκε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Football League.

Από τις 14 ομάδες της Football League, μόνο δύο, τα Τρίκαλα και ο Ιωνικός, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης. Όλες οι υπόλοιπες, συμπεριλαμβανομένης και της Ιεράπετρας που στις προηγούμενες συζητήσεις ήταν αντίθετη, στην τελευταία σύσκεψη των εκπροσώπων των ομάδων της Football League τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης, που στην ουσία είναι συννένωση των δύο κατηγοριών σε μία, που θα περιλαμβάνει δύο ομίλους, τον Βόρειο και τον Νότιο των 16 ομάδων.

Συνολικά δηλαδή 32 ομάδες και θα αποτελεί το δεύτερο «τη τάξει» επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας και θα ονομάζεται Super League 2.

Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα με βάση το σχέδιο που παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των ομάδων θα συμπεριλαμβάνονται οι ΠΑΕ της παρούσας Super League 2, εκτός φυσικά του ΠΑΣ Γιάννινα που ανεβαίνει στην Super League 1 και της νικήτριας που θα προκύψει από τα πλεϊ οφ, μεταξύ του προτελευταίου της Super League 1και του δεύτερου της Super League 2, οι ΠΑΕ της Football League, οι πρώτες – όσες αποκτήσουν το δικαίωμα – των οκτώ ομίλων της Γ' Εθνικής και οι ΠΑΕ που θα υποβιβαστούν από την Super League 1.

Αυτό είναι το σχέδιο που προτείνεται από τις 12 ΠΑΕ της Football League. Ένα σχέδιο βέβαια που για να περάσει θα πρέπει να πάρει την έγκριση της ΕΠΟ και την συναίνεση της πολιτείας διαφορετικά όσο κι αν επιμένουν οι ομάδες, όσο δίκαιο κι αν έχουν, αναδιάρθρωση δεν μπορεί να γίνει στις εθνικές κατηγορίες.

Αυτό όμως που κατά την άποψή μας, θα πρέπει να απασχολεί τους εκπροσώπους των ομάδων δεν είναι η αναδιάρθρωση απλά για να κερδίσουμε μια κατηγορία, και την επόμενη περίοδο επειδή δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, να ζητάμε εκ νέου αναδιάρθρωση. Αλλά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα κάνουν βιώσιμη την νέα κατηγορία. Και αυτό με τα δεδομένα της Ελλάδος, μόνο με ένα καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο μπορεί να επιτευχθεί. Η αποχώρηση λοιπόν της ΕΡΤ από τα τηλεοπτικά των ομάδων και το μονοπώλιο της Nova, κάθε άλλο παρά βοηθάει την προσπάθεια που γίνεται για να βρεθεί λύση, στο οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο ύστερα από την επιδρομή του Κορονοϊού.

 

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ Η FOOTBALL LEAGUE;

Οι ομάδες της Super League 1 ξεκίνησαν όπως ήδη αναφέραμε προπονήσεις, εν όψει της έναρξης του αντίστοιχου πρωταθλήματος, που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του επόμενου μήνα. Κινητικότητα όμως παρατηρείται και στην Super League 2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ανακοινώνει μάλιστα την έναρξη των προπονήσεων.

Στην Super League 2 εξάλλου έχουν απομείνει μόλις δύο αγωνιστικές για την ολοκήρωση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει μια διαφορά 7 βαθμών από τον δεύτερο Απόλλωνα Αθηνών (49 έναντι 42) και να έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την επάνοδό του στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Εδώ η μάχη δίνεται μεταξύ του Απόλλωνα Αθηνών που έχει, όπως ήδη αναφέραμε 42 βαθμούς, των Χανίων και του Λεβαδειακού που έχουν από 38, για την δεύτερη θέση που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ με την προτελευταία ομάδα της Super League 1.

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν η Super League 2 έχει χρονικά περιθώρια για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της, που είναι σχεδόν βέβαιο, ότι αργά ή γρήγορα, θα ανακοινωθεί για να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν.

Αντίθετα τα πράγματα είναι δύσκολα για την Football League καθώς οι ομάδες συμφώνησαν να μην επαναρχίσει το πρωτάθλημα τους, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που τις δημιούργησε ο Κορονοϊός.

Στην Football League βρισκόμαστε στην 24η αγωνιστική, απομένουν άλλες τρεις για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, με τα Τρίκαλα να βρίσκονται στην πρώτη θέση με 46 βαθμούς και να χρειάζονται μόλις έναν βαθμό για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την άνοδό τους.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ιωνικός με 40 βαθμούς και στην τρίτη ο Διαγόρας με 38.

Η ΒΕΡΟΙΑ βρίσκεται στην έβδομη θέση με 35, ενώ έχει και μια εκκρεμότητα που μπορεί να της στοιχίσει μείον βαθμούς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής