breaking news Νέο

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για τους εργάτες γης

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για τους εργάτες γης

Οι εργάτες γης στην περιοχή μας καλούνται κάθε χρόνο να δουλέψουν σε σκληρές συνθήκες εργασίας για λίγους μήνες το χρόνο χωρίς να έχουν δικαίωμα μετά για ταμείο ανεργίας (το εργόσημο ΟΓΑ δεν έχει εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ) παρότι είναι εξαρτημένη εργασία. Πρόκειται στην ουσία για ειδικευμένο προσωπικό, που χρόνια τώρα δουλεύει στα χωράφια.

Κυβέρνηση, υπουργοί και διάφοροι παράγοντες- που ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για την έλλειψη εργατών όχι μόνο στα χωράφια, αλλά και στις μεταποιητικές βιομηχανίες του κλάδου, στους συνεταιρισμούς κλπ- δεν ασχολούνται με τα πετσοκομμένα μεροκάματα, τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και τα ωράρια. Πώς θα ζήσουν αυτές οι οικογένειες το χειμώνα, πώς θα πάρουν σύνταξη αυτοί οι εργαζόμενοι;

Κυβέρνηση και μεγάλες επιχειρήσεις στη μεταποίηση τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας την ένταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε αγρότες και εργάτες γης. Οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι εργάτες γης δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Πάνω στην πλάτη τους αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου και οι «μεσάζοντες». Με μοναδικό μέλημα τη χαμηλή τιμή του αγροτικού προϊόντος, από τη μια μειώνουν μεροκάματα στους εργάτες γης, κονσερβάδικων, συνεταιρισμών κλπ  και από την άλλη εξευτελίζουν την τιμή των αγροτικών προϊόντων.

ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΣΩΣΤΑ, ΠΟΛΕΜΑ ΤΑΞΙΚΑ!

 

Σημαδεύουμε σωστά, παλεύουμε ενάντια σε αυτή την πολιτική που εξευτελίζει το μεροκάματο των εργατών, εξαθλιώνει τους αγρότες και μετά τους βάζει να μαλώνουν μεταξύ τους. Κερδισμένοι βγαίνουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου και οι μεγαλοαγρότες.

Διεκδικούμε μεροκάματο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών και ασφαλιστική κάλυψη από το ΙΚΑ.

Με ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλιστεί η διαμονή των μετακλητών εργατών γης χωρίς να επιβαρυνθούν επιπλέον οι ίδιοι.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των αγροτών για κατώτερες εγγυημένες τιμές και προστασία τους εισοδήματος τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής