breaking news Νέο

Φταίει μόνο αυτός;

Φταίει μόνο αυτός;

Δεν ξέρω αν όντως είναι ο πιο αποτυχημένος υφυπουργός Αθλητισμού, που πέρασε ποτέ από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως τον κατηγορεί ένα μεγάλο κομμάτι του τύπου, σίγουρα όμως συγκαταλέγεται μεταξύ των πολιτικών εκείνων που σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, μόλις οκτώ μηνών θητείας κατάφεραν να δημιουργήσουν τόσα πολλά προβλήματα στην παράταξη στην οποία ανήκουν, στρέφοντας πάνω τους τα πυρά των τριών, από τους τέσσερις big του ποδοσφαίρου της χώρας μας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Αθλητισμού, σε μια κρίσιμη και ταραχώδη, για το ποδόσφαιρο, περίοδο και αντί να ενώσει και να προσφέρει έργο, κατάφερε με τις δηλώσεις, τις αποφάσεις και τις ενέργειές του, να οξύνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των μεγάλων ΠΑΕ και κατά γενική παραδοχή, οκτώ μόλις μήνες μετά την τοποθέτησή του στην θέση του πολιτικού προϊσταμένου  του αθλητισμού, να αποτελεί σημαντικό «βαρίδιο» στα πόδια μιας κυβέρνησης, πετυχημένης μέχρι σήμερα, με βάση τις δημοσκοπήσεις.

Την αρχή έκανε ο ΠΑΟΚ, που με αφορμή τον τρόπο που συγκροτήθηκε και στη συνέχεια εκδίκασε την καταγγελία του Ολυμπιακού, περί πολυϊδιοκτησίας του με την Ξάνθη, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), που όπως είναι γνωστό λειτουργεί υπό την σκέπη του υφυπουργού Αθλητισμού, τον αποκάλεσε «Κόκκινο» υπουργό και αρνείται να καθίσει μαζί του στο ίδιο τραπέζι ακόμη και στο θέμα της ανέγερσης της Νέας Τούμπας, που σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Αυγενάκη φέρεται έτοιμος να δώσει λύση στα προβλήματα που τυχόν υπάρχουν και βρίσκονται στην δικαιοδοσία του.

Και εκεί που κάποιοι άρχισαν να σκέπτονται μήπως τελικά ο ΠΑΟΚ έχει τον δικό του λόγο, που δεν είναι απαραίτητο να συνάδει με το γενικότερο συμφέρον του ποδοσφαίρου και στρέφεται συχνά – πυκνά εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού, «σκάει» η βόμβα του Παναθηναϊκού.

Η πράσινη ΠΑΕ, μέσω διαρροής κλείνει την πόρτα στον υφυπουργό Αθλητισμού, που προηγουμένως είχε εκδηλώσει την επιθυμία να επισκεφθεί την προπόνηση των ποδοσφαιριστών της, προτείνοντας του να πάει εκεί που είναι καλοδεχούμενος, υπονοώντας τον Ολυμπιακό.

Αναβίωση της παλιάς συμμαχίας Σαββίδη – Αλαφούζου, ύστερα από ένα διάστημα ψυχρότητας στις σχέσεις τους, είπαν κάποιοι.

Πριν όμως προλάβουν, να ολοκληρώσουν την σκέψη τους, έρχεται και τρίτο κτύπημα για τον υφυπουργό Αθλητισμού, αυτή τη φορά από την ΑΕΚ. Η ορίτζιναλ του Ηρακλείου, παρακλάδι του μεγαλύτερου και πιο δυναμικού συνδέσμου των «Κιτρινόμαυρων» της Αθήνας, με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, πραγματοποιεί μετωπική επίθεση στον συμπατριώτη της Λευτέρη Αυγενάκη εξαιτίας της μετάθεσης των εκλογών της ΕΠΟ που προσπαθεί να περάσει, χαρακτηρίζοντας τον «ντροπή» της Κρήτης, υπάλληλο και μπροστάρη σε μια φαρσοκωμωδία, με στόχο να εξυπηρετηθούν οι στόχοι του Ολυμπιακού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης λοιπόν στο στόχαστρο των τριών, από τους τέσσερις big, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, επειδή κατά την άποψή τους με τις αποφάσεις του εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού και όλοι οι υπόλοιποι της κυβέρνησης αθώοι.

Στην αγχόνη της πολιτικής λοιπόν ο υφυπουργός Αθλητισμού και όλοι οι υπόλοιποι της συγκυβέρνησης αμέτοχοι και αθώοι.

Μα αλήθεια υπάρχει έστω και ένας νοήμων πολίτης που να πιστεύει ότι ένας υφυπουργός παίρνει και εκτελεί τόσο σημαντικές αποφάσεις, που ξεσηκώνουν αντιδράσεις και φθείνουν την κυβέρνηση – το τελευταίο μπορεί να μην φαίνεται ακόμη στις δημοσκοπήσεις, όμως σύντομα και όταν περάσει ο μήνας του μέλιτος να είστε σίγουροι ότι θα κάνει την εμφάνισή του- δίχως την συγκατάθεση των υπολοίπων μελών της και κυρίως του πρωθυπουργού της χώρας;

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής