breaking news Νέο

Συνεχίζονται οι Ανοιχτές Συναντήσεις Αυτομόρφωσης από το Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

Συνεχίζονται οι Ανοιχτές Συναντήσεις Αυτομόρφωσης από το Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

 Πραγματοποιήθηκε και αυτή την Παρασκευή (3/11/’17) η προγραμματισμένη Ανοιχτή Συνάντηση Αυτομόρφωσης στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας. Την εισήγηση του θέματος  « Νοέμβριος 1940: εξορία ή πρώτη γραμμή στο μέτωπο;» έκανε  η Αναστασία Γ. Ταναμπάση, διδάκτωρ ιστορίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Στηριγμένη σε  υλικό κυρίως από τα ρουμανικά Αρχεία – γιατί η πρόσβαση στα ελληνικά Αρχεία και σήμερα είναι δύσκολη – αλλά και σε προσωπικές μαρτυρίες παρουσίασε με αυστηρά επιστημονικό τρόπο  ένα θέμα που για την ελληνική κοινωνία και επιστήμη θεωρείται  ακόμη ταμπού.

     Η συζήτησε που ακολούθησε με ποικίλες ερωτήσεις και  ουσιαστικές τοποθετήσεις φανέρωσε, όπως τόνισε και η εισηγήτρια, ότι το θέμα χρήζει περαιτέρω διαρεύνησης. Σε κάθε περίπτωση, ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν γόνιμος και εποικοδομητικός και συνέβαλε να παραμείνει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού ως το τέλος.

        Την προσεχή Παρασκευή (10/11/’17) οι Ανοιχτές Συναντήσεις Αυτομόρφωσης συνεχίζονται με το πολύ ενδιαφέρον θέμα: « Κοινωνία-Ετερότητα κι Εκπαίδευση. Το παράδειγμα του βλαχόφωνου πληθυσμού της Ελλάδας ».Την εισήγηση θα κάνει  η φιλόλογος, πρώην  συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων Βέροιας και πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Ολυμπία Μπέτσα.   

      Υπενθυμίζεται ότι όποιος ενδιαφέρεται να κάνει κάποια εισήγηση, να το δηλώσει στο Δ/Σ του Συλλόγου για τον έγκαιρο προγραμματισμό.

 

                                          Από το Γραφείο Τύπου του Συλλόγου


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής