breaking news Νέο

Γ. Μελιόπουλος : «Δεν βελτιώνεται η κατάσταση σε μια σειρά σημαντικούς τομείς και υπηρεσίες στο Δήμο Βέροιας»

Γ. Μελιόπουλος : «Δεν βελτιώνεται η κατάσταση σε μια σειρά σημαντικούς τομείς και υπηρεσίες στο Δήμο Βέροιας»

«Από την αρχή της πανδημίας ζητήσαμε να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση του σώματος, με μοναδικό θέμα τα μέτρα που θα πάρει ο Δήμος και πως θα απαιτήσει από την κυβέρνηση τα μέτρα για τη Δημόσια Υγεία. Και η Δημοτική Αρχή πήρε λειψά μέτρα, μέχρι που της επέτρεψε η κυβέρνηση», τόνισε ο Γιώργος Μελιόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Βέροιας, μιλώντας στην εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» και στον Αλέκο Χατζηκώστα, η οποία μεταδόθηκε χθες (12.00-13.00) από το Ράδιο Αιχμή-102,8 και ιντερνετικά στη διεύθυνση www.imerisia-ver.gr.

«Αυτή την περίοδο επιβάλλεται η δια περιφοράς συνεδρίαση και τηλεδιάσκεψη. Όμως θα έπρεπε να συζητηθούν θέματα που άπτονται της παρούσης λειτουργίας του Δήμου. Κάτι, βέβαια, που δεν τηρήθηκε και δημιούργησε έναν καινούργιο προϋπολογισμό. Σκοπίμως όμως το πέρασε η διοίκηση του Δήμου», προσέθεσε.

• Σχετικά με το ζήτημα του φυσικού αερίου στη Βέροια, το οποίο επανήλθε το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα, ο κ. Μελιόπουλος υπογράμμισε πως «το ζητούμενο είναι πως θα είναι φθηνή ενέργεια. Βλέπουμε ότι υπάρχει ενεργειακή φτώχεια στο λαό, για την οποία δεν γίνεται καμία κουβέντα. Το κυρίαρχο ζήτημα, λοιπόν, σ' αυτή την περίπτωση είναι σε ποιανού χέρια θα βρίσκεται το φυσικό αέριο και πως ο λαός θα το χρησιμοποιεί φθηνά».

• Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το περιβάλλον (το οποίο αφορά άμεσα και το νομό μας), σημείωσε χαρακτηριστικά : «Είναι ένα από αυτά τα ζητήματα που μας απασχολεί και θέλουμε ως παράταξη να εισάγουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο λύκος (κυβέρνηση) στην αναμπουμπούλα χαίρεται και προωθεί τέτοια νομοσχέδια προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Νομοσχέδια τα οποία η κυβέρνηση φέρνει μέσα στην πανδημία του κορονοϊού».

• Σχολιάζοντας την ανάγκη εργατικών χεριών στην Ημαθία για τη συγκομιδή του ροδακίνου και σε σχέση με τα μεροκάματα, ο κ. Μελιόπουλος ξεκαθάρισε πως «εμείς θέλουμε εργάτες και αγρότες να παλέψουν μαζί, αν θέλουμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον».

• Τέλος, ο επικεφαλής της «ΛΑΣ» είχε να κάνει και ένα σχόλιο - κατόπιν σχετικού ερωτήματος βέβαια - για τον ένα χρόνο διοίκησης στο Δήμο σ' αυτή τη νέα του θητεία της σημερινής Δημοτικής αρχής. «Στη Διοίκηση του Δήμου μας προστέθηκε και μία ακόμα παράταξη (Βοργιαζίδη - Μπατσαρά). Και οι δυο αυτές παρατάξεις πορεύτηκαν στον ίδιο δρόμο, όπως και ο Δήμος Βέροιας στην προηγούμενη θητεία του. Τουτέστιν, χωρίς καμιά διάθεση για ενίσχυση του Δήμου με κονδύλια, ώστε να αλλάξει η κατάσταση σε μια σειρά σημαντικούς τομείς και υπηρεσίες και χαμένος δεν είναι άλλος από το λαό της Βέροιας. Πολύ φοβάμαι ότι θα μας παρουσιάσουν σαν ανάγκη ιδιωτικοποίησης όλων αυτών των υπηρεσιών. Εμείς θέλουμε ο Δήμος να πάρει μέτρα ανακούφισης λόγω κορονοϊού, αλλά και για την καπιταλιστική κρίση...»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής