breaking news Νέο

Super League: Σέντρα στις 7 Ιουνίου

Super League: Σέντρα στις 7 Ιουνίου

Οι εκπρόσωποι των 14 ΠΑΕ της Super League, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα αποφάσισαν ομόφωνα την επανέναρξη του πρωταθλήματος το διήμερο 6-7 Ιουνίου. Η απόφαση θα σταλεί στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες από τις οποίες θα ζητήσουν να ανάψουν το «πράσινο φως» για να γίνει η σέντρα.

Οι λεπτομέρειες της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος θα αποφασιστούν στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκα, με τον σχεδιασμό πάντως να έχει ολοκληρωθεί.

Την ίδια ημερομηνία 6 και 7 Ιουνίου θα ξεκινήσουν και τα πλεϊ άουτ στα οποία όπως είναι γνωστό συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν από την 7η θέση μέχρι την 14η, συνολικά 8.

Τα πλεϊ οφ, από τα οποία θα προκύψει ο πρωταθλητής, η δεύτερη ομάδα που θα συμμετάσχει στην 2η φάση του Champions League και οι τρεις του Ευρώπα Λίγκ, περιλαμβάνουν 10 αγωνιστικές (οι 6 πρώτες βαθμολογικά ομάδες θα αγωνιστούν ο ένας εναντίον όλων σε δύο γύρους, εντός και εκτός έδρας), ενώ τα πλεϊ άουτ, από τα οποία θα προκύψει η ομάδα που θα καταλάβει την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα υποβιβαστεί, όπως και η προτελευταία που θα δώσει αγώνα μπαράζ για την παραμονή στην Super League, με τον δεύτερο της Super League 2, πραγματοποιείται σε έναν γύρο και περιλαμβάνει 7 αγωνιστικές.

Οι τέσσερις ομάδες που τερμάτισαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πάνω από τις υπόλοιπες τέσσερις, δηλαδή ο Ατρόμητος, η Λάρισα, ο Αστέρας Τρίπολης και η Λαμία θα δώσουν 4 παιχνίδια στην έδρα τους και 3 εκτός έδρας.

Eνώ το αντίθετο θα γίνει με τις υπόλοιπες τέσσερις, τον Βόλο, την Ξάνθη, τον Παναιτωλικό και τον Πανιώνιο. Από τα 7 παιχνίδια που θα δώσουν τα 3 θα είναι στο γήπεδό τους και τα υπόλοιπα 4 μακριά από αυτό.

Από την Ξάνθη όπως είναι γνωστό αφαιρέθηκαν 12 βαθμοί, με αποτέλεσμα από την 8η θέση στην οποία βρίσκονταν και στην οποία ισοβαθμούσε με την Λάρισα έχοντας 30 βαθμούς να κατρακυλίσει στην 12η με 18 βαθμούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι όλες οι ομάδες κουβαλάνε τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και πάνω σ' αυτούς προσθέτουν αυτούς που θα κερδίσουν στην διαδικασία των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ.

Έτσι ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τα πλεϊ οφ με 66 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ, από τον οποίο αφαιρέθηκαν 7 βαθμοί ξεκινάει με 52 (είχε 59), η ΑΕΚ με 51, ο Παναθηναϊκός με 44, ο ΟΦΗ με 34 και ο Αρης επίσης με 44.

Από τις έξι ομάδες που συμμετέχουν στα πλεϊ οφ οι πέντε κερδίζουν εισιτήριο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (η ΠΑΕ που θα τερματίσει στην τελευταία θέση αποκλείεται από την Ευρώπη).

Βέβαια υπάρχει η περίπτωση του Παναθηναϊκού που είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την πράσινη ΠΑΕ πάντως να έχει ξεκινήσει την διαδικασία να ακυρωθεί η ποινή. Αν δεν δικαιωθεί τότε ανεξάρτητα με τις θέσεις που θα καταλάβουν οι έξι ομάδες των πλεϊ οφ, οι πέντε υπόλοιπες (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρης και ΟΦΗ) θα μας εκπροσωπήσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής το πλάνο προβλέπει τα εξής:

• Αγωνιστική κάθε Κυριακή, ενώ τρία παιχνίδια θα διεξαχθούν εμβόλιμα, δηλαδή Τετάρτη. Με αυτό τον τρόπο υπολογίζεται ότι μέχρι τις 16-17 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, ενώ  ενδιάμεσα έχουμε και δύο κενές ημερομηνίες σε περίπτωση αναβολής κάποιου αγώνα λόγω κορονοϊού, αφού όπως είναι γνωστό σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα κορονοϊού τότε η ομάδα μπαίνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες και στο διάστημα αυτό δεν επιτρέπεται να δώσει αγώνα κα φυσικά ούτε να προπονηθεί.

Όσον αφορά τα πλεϊ άουτ  που περιλαμβάνουν 7 αγωνιστικές, οι αγώνες θα πραγματοποιούνται μόνο Κυριακή.

 

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ερωτηματικό παραμένει η διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι επαναληπτικοί της ημιτελικής φάσης μεταξύ Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ και ΑΕΚ – Αρη και εν συνεχεία ο τελικός με τους δύο φιναλίστ που θα προκύψουν. Αυτό βέβαια εφόσον η ΕΠΟ που είναι και η διοργανώτρια του Κυπέλλου αποφασίσει να ολοκληρώσει τον θεσμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι στους πρώτους αγώνες της ημιτελικής φάσης, ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει στο γήπεδο της Τούμπας τον Ολυμπιακό με 3-2 και η ΑΕΚ στην έδρα της τον Αρη με 2-1.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής