breaking news Νέο

Να «αποτυπωθεί» η μνήμη του Δημήτρη Γκίμα στην πόλη της Βέροιας!

Να «αποτυπωθεί» η μνήμη του Δημήτρη Γκίμα στην πόλη της Βέροιας!

Δημήτρης Γκίμας και Αλέκος Χατζηκώστας, δυο τέκνα του μπασκετικού Φιλίππου Βέροιας, τους συνέδεε αμοιβαία αγάπη, σεβασμός και εκτίμηση. Πάντα, ο ένας είχε να πει κάτι καλό για τον άλλο και αμφότεροι να πορεύονται μέσα από μια λογική, για το τι θα ήταν επωφελές για το Φίλιππο, στην προσπάθεια του «ερυθρόλευκου» συλλόγου της Βέροιας να μπορεί να βρίσκεται ψηλά (όσο βέβαια αυτό θα μπορούσε να έχει την ολοκληρωτική έννοιά του) στο στερέωμα του ελληνικού μπάσκετ. Η αιφνίδια απώλεια του «Τζίμη» (όπως χαϊδευτικά συνήθιζαν να τον αποκαλούν γνωστοί και φίλοι του εν λόγω αθλήματος στη Βέροια και στην επικράτεια) όμως «υποχρέωσε» τον πολύ καλό του φίλο Αλέκο Χατζηκώστα να ξεκινήσει την παρουσίαση της εκπομπής «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» στο Ράδιο Αιχμή-102,8 Fm (και ιντερνετικά στη διεύθυνση www.imerisia-ver.gr), τόσο τη Δευτέρα, όσο και την Τρίτη, από αυτό το συνταρακτικό γεγονός.

«Υπήρξαμε πολύ καλοί φίλοι και συμπαίκτες στο Φίλιππο, στον οποίο αφιερώσαμε πολλά χρόνια αγωνιστικής παρουσίας, ο καθένας, βέβαια, με το δικό του τρόπο. Ο «Τζίμης» υπήρξε εξαιρετικός παιδαγωγός, όχι μόνο στην τάξη, αλλά και στο μπάσκετ, το όνομα του οποίου υπήρξε ευρύτερα γνωστό στο χώρο του αθλήματος σε πανελλαδικό επίπεδο. Ένα άθλημα, το οποίο ο Δημήτρης Γκίμας υπεραγαπούσε και κυριολεκτικά ζούσε για αυτό», ανέφερε ο Αλέκος Χατζηκώστας, βαθιά συγκινημένος, στο ξεκίνημα της Δευτεριάτικης εκπομπής του. Ενώ ο ίδιος στη χθεσινή έναρξη παρουσίασης της ίδιας εκπομπής του («ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ») έβαλε (και πως θα γινόταν διαφορετικά) στην αναφορά του και πάλι του εκλιπόντα φίλο του "Τζίμη".

«Συντετριμμένοι αποχαιρετήσαμε τη Δευτέρα 17 Μαΐου οι εκατοντάδες φίλοι του τον αγαπημένο μας Τζίμη. Κοινή νομίζω απαίτηση είναι, με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, αλλά και της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης, να αποτυπωθεί η μνήμη του. Η πρώτη μου σκέψη είναι αυτό να γίνει μέσω ονοματοδοσίας σε αίθουσα του ΔΑΚ Βέροιας στο Μακροχώρι (που για δεκαετίες «έζησε»), η διοργάνωση ετήσιου πανελλαδικού τουρνουά, ενώ να εξετασθεί από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης να γίνει κάτι στο σχολείο που υπηρέτησε ως ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ», ανέφερε. Συμφωνούμε και συνυπογράφουμε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής