breaking news Νέο

Πατρίκιοι και πληβείοι των τηλεοπτικών

Πατρίκιοι και πληβείοι των τηλεοπτικών

Μπορεί οι ομάδες της Super League 1 και όχι μόνο, αυτή την περίοδο να είναι απορροφημένες από τα προβλήματα που τις δημιούργησε η πανδημία του κονονοϊού, όμως σύντομα θα υποχρεωθούν να κοιτάξουν μπροστά. Τι μπορεί να κάνουν για να επιβιώσουν από την τρικυμία που προκάλεσε ο απρόσκλητος επισκέπτης.

Το πρώτο λοιπόν που μπορούν να σκεφθούν είναι το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο και πως μπορούν να το εκμεταλλευτούν καλύτερα. Με αυτό το δεδομένο αναμένεται και το φετινό καλοκαίρι, το ίδιο θερμό, για τις ομάδες και τις συζητήσεις γύρω από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με το προηγούμενο κατά την διάρκεια του οποίου είχαμε ανατροπές και απρόσμενα αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ ουσιαστικά να είναι το μεγάλο θύμα, αφού με ένα τριετές συμβόλαιο 18 εκατομυρίων (6 εκατομμύρια το χρόνο) ξαφνικά βρέθηκε τηλεοπτικά άστεγος και υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε δική του παραγωγή.

Ποιά είναι όμως τα ετήσια συμβόλαια των 14 ομάδων της Super League 1 και από ποιά βάση ξεκινούν;

Σύμφωνα λοιπόν με όσα προκύπτουν μέσα από τα ρεπορτάζ των ομάδων, αναφορικά με τις 14 ΠΑΕ τα έσοδα από τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων τους είναι:

Ο Ολυμπιακός έχει συμβόλαιο με τη Nova που του αποφέρει 6 εκατομμύρια το χρόνο και το συμβόλαιό του ισχύει για την επόμενη σεζόν. Συνεπώς είναι καλλυμένος από τηλεοπτική στέγη.

Η ΑΕΚ επίσης συνδέεται τηλεοπτικά με τη Nova και το συμβόλαιό της ύψους 5 εκατομμυρίων ετησίως έχει ισχύ δύο χρόνων.

Ο Παναθηναϊκός που την τελευταία στιγμή, όπως και ο Αρης μετακόμισε στη Nova έχει συμβόλαιο 4,5 εκατομμυρίων με την σύμβαση να λήγει στο τέλος της φετινής περιόδου. Συνεπώς το καλοκαίρι θα πρέπει να ψάξει για τηλεοπτική στέγη.

Ο Αρης που όπως αναφέραμε την τελευταία στιγμή μετακόμισε στην Nova υπογράφοντας μαζί της τριετές συμβόλαιο, έχει ετήσιες απολαβές από τα τηλεοπτικά του δικαιώματα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι λοιπόν κι αυτός εξασφαλισμένος για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο ΟΦΗ ολοκληρώνει την σύμβασή του με το συνδρομητικό κανάλι της Nova ύψους 1,5 εκατομμυρίων στο τέλος της περιόδου που διανύουμε.

Το ίδιο ποσό, 1,5 εκατομμύρια το χρόνο εισπράττει από τη Nova και η Λάρισα με τον Αστέρα Τρίπολης, τα συμβόλαια των οποίων επίσης λήγουν στο τέλος της φετινής περιόδου και θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθούν για την επόμενη σεζόν.

Ο νεοφώτιστος Βόλος εισπράττει 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο και την νέα χρόνια μένει άστεγος.

Ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός και η Λαμία έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ, η οποία όπως έχει ήδη ανακοινώσει δεν προτίθεται να μπει σε διαδικασία ανανέωσης. Συνεπώς θα πρέπει να ψάξουν αλλού τηλεοπτική στέγη για την προσεχή περίοδο.

Ο Ατρόμητος εισπράττει ετησίως 1.3000.000, η Ξάνθη 1.200.000, ο Παναιτωλικός 1 εκατομμύριο και η Λαμία 950.000 ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ τέλος έχει δική του παραγωγή μέσω δικού του καναλιού, πάνω στο οποίο έχει επενδύσει.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής