breaking news Νέο

Αναστολή συμβάσεων: Επέκταση επιδόματος 534 ευρώ -Επιδότηση μισθού έως και 100%

Αναστολή συμβάσεων: Επέκταση επιδόματος 534 ευρώ -Επιδότηση μισθού έως και 100%

Στην επέκταση του μέτρου της αναστολής εργασίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης το απόγευμα της Τετάρτης.

Αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Βρούτσης περιέγραψε αναλυτικά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την αγορά εργασίας. Ανάμεσα σε αυτά αναφέρθηκε στο μέτρο της αναστολής εργασίας, που επεκτείνεται πέραν του Μαϊου και για τον μήνα Ιούνιο και Ιούλιο για τους τομείς τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

 

Σε ισχύ το μέτρο αναστολής τον Μάιο

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως το μέτρο της αναστολής βρίσκεται σε ισχύ για όλες τις επιχειρήσεις το Μάιο, με εκείνες που επανήλθαν σε λειτουργία να διατηρούν ως και το 60% των εργαζομένων τους και τους απασχολούμενους να λαμβάνουν ποσό 534 ευρώ.

Συνεχίζεται η δυνατότητα αναστολής σύμβασης εργασίας, σε ποσοστό μάλιστα έως 100%, των εργαζομένων στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

 

Το μέτρο αναστολής και τον Ιούνιο και Ιούλιο

Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε πως το μέτρο της αναστολής θα παραταθεί σε ποσοστό 100% αποκλειστικά για όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού και τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Ωστόσο, ο κ. Βρούτσης τονίζει πως μέσα στον Ιούνιο παύει να ισχύει η δυνατότητα αναστολής πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών από τις επιχειρήσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής