breaking news Νέο

Kαι το VAR στην μάχη του ιού

Kαι το VAR στην μάχη του ιού

Μπορεί η Ισπανία να μετράει χιλιάδες νεκρούς και να είναι από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την επιδρομή του Κορονοϊού, όμως αυτό δεν εμποδίζει τους αρμόδιους να σκέπτονται σοβαρά την επιστροφή στην ποδοσφαιρική κανονικότητα.

Οι συζητήσεις των ειδικών ολοκληρώνονται και όπως όλα δείχνουν μέσα στον Ιούνιο και το Ισπανικό πρωτάθλημα θα κάνει την επανεκκίνηση του, συνοδεόμενο βέβαια από τα γνωστά υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να εμποδιστεί η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Μάλιστα οι Ισπανοί κάνουν ένα βήμα μπροστά, καθώς πέρα από τους γνωστούς κανόνες βάζουν και τη χρήση του VAR στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Δημοσίευμα, συγκεκριμένα της Ε1 Mundo αναφέρει πως το ειδικό πρόγραμμα ανάλυσης βίντεο μέσα στο δωμάτιο του VAR, θα μπορεί να ελέγξει αν ένας ποδοσφαιριστής που βρέθηκε θετικός, προηγουμένως είχε σωματικές ή κοντινές επαφές με άλλους παίκτες και έτσι θα μπορούσε να τους μεταδώσει τον ιό.

Θα ελέγχουν δηλαδή κάθε παίκτη της La Liga, που έχει έρθει σε επαφή για περισσότερο από πέντε λεπτά με τον ποδοσφαιριστή που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για κορονοϊό, μέσα από ειδικό πρόγραμμα ανάλυσης κίνησης στο βίντεο.

Το πρωτόκολλο που συνοδεύει την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης αναφέρει πως κάποιος μπορεί να κολλήσει αν η επαφή κρατήσει περισσότερο από 15 λεπτά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής