breaking news Νέο

Το θολό τοπίο της Football League

Το θολό τοπίο της Football League

Στη ΒΕΡΟΙΑ, όπως βέβαια και στις υπόλοιπες ομάδες της Football League περιμένουν τις εξελίξεις για να σχεδιάσουν την ομάδα της νέας περιόδου. Εξαίρεση βέβαια αποτελούν τα Τρίκαλα, που έχουν καπαρώσει έτσι κι αλλιώς την συμμετοχή τους για την επόμενη χρόνια στην Super League 2 και ίσως και ο Ιωνικός, με τον Διαγόρα που διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλο αυτό το διάστημα των δύο περίπου μηνών, που ο θανατηφόρος ιός έθεσε στο περιθώριο της καθημερινότητά μας το ποδόσφαιρο, η διοίκηση της ΒΕΡΟΙΑΣ και οι άνθρωποι που έχουν επωμισθεί το βαρύ φορτίο της επιστροφής της ιστορικής ομάδας της πόλης μας στην θέση που της αρμόζει παραμένουν αδρανείς και δεν ετοιμάζουν τα πλάνα τους για την επόμενη σεζόν.

Μόνο που αυτά τα πλάνα, όσο το τοπίο παραμένει θολό στην Football και οι ομάδες δεν γνωρίζουν την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται την επόμενη περίοδο παραμένουν σε θεωρητικό επίπεδο και για να γίνουν έργο θα πρέπει προηγουμένως οι αρμόδιοι να ξεκαθαρίσουν το τοπίο στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες που έπονται της Super League 1: Την Super League 2 και την Football League. Βάζοντας έτσι ένα τέλος, είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν, από διάφορους υπεύθυνους και ανεύθυνους, για να μπορέσουν και οι ομάδες να σχεδιάσουν την επόμενη χρονιά.

H Super League 1 ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος της, που όπως όλα δείχνουν θα κάνει σέντρα στις 7 Ιουνίου.

H Super League 2 με την επιστολή των 12 ομάδων που την απαρτίζουν στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, από την δική της πλευρά ετοιμάζεται να μπει και αυτή στο γήπεδο, ακολουθώντας φυσικά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Εξάλλου απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της και δεν υπάρχει πρόβλημα ημερομηνιών.

Οι ομάδες της Football League, όπως επανειλημμένα έχει γραφεί, με εξαίρεση τα Τρίκαλα και τον Ιωνικό, απαιτούν οριστική διακοπή του πρωταθλήματος τους και αναδιάρθρωση της κατηγορίας, που στην ουσία σημαίνει συγχώνευση με την Super League 2, με την ΕΠΟ και την πολιτεία από τους οποίους εξαρτάται η υλοποίηση ή όχι, του αιτήματος, να κρατούν μέχρι στιγμής κλειστά τα χαρτιά τους, γεγονός που κρατάει «δεμένα τα χέρια» των παραγόντων, όσον αφορά τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

Και η ΒΕΡΟΙΑ αυτή τη στιγμή έχει πολλές εκκρεμότητες. Από τον τεχνικό διευθυντή, ένα σημαντικό πόστο στην ομάδα που «χηρεύει» ύστερα από την παραίτηση του προηγούμενου μέχρι το στήσιμο του ρόστερ της νέας περιόδου.

Για να επιλεχθούν όμως οι ποδοσφαιριστές που θα συγκροτήσουν το ρόστερ, θα πρέπει προηγουμένως να προσληφθεί τεχνικός Διευθυντής να ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά ο προπονητής, ο οποίος πάντως έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη ΒΕΡΟΙΑ και για την επόμενη περίοδο και αυτή τη στιγμή, όσο η διοίκηση δεν κινεί θέμα προπονητή, ο κ. Γεωργιάδης παραμένει προπονητής της ομάδας.

Όσον αφορά την συγκρότηση του ρόστερ της ομάδας εδώ θα χρειαστεί πολύ δουλειά, καθώς από τα 26 συμβόλαια που έχει αυτή τη στιγμή στα γραφεία της η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, μόνο τα 6 έχουν ισχύ και για την επόμενη σεζόν, όλα τα υπόλοιπα λήγουν στις 30 Ιουνίου και θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί με όσους από αυτούς θέλει να κρατήσει και για την επόμενη χρονιά.

Για να συμβεί όμως αυτό, να επιλέξει δηλαδή ποιούς χρειάζεται και ποιούς όχι και για την επόμενη σεζόν, θα πρέπει προηγουμένως να γνωρίζει σε ποιά κατηγορία θα αγωνίζεται, να έχει προσληφθεί τεχνικός διευθυντής και να μπει ένα τέλος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο θέμα του προπονητή. Διαφορετικά οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σήμερα θα εξακολουθούν να υπάρχουν και τις επόμενες ημέρες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής