breaking news Νέο

«Τα Παιδιά του Αχιλλέα», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Τα Παιδιά του Αχιλλέα», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ο Αμερικανός Ταξιδιωτικός Συγγραφέας John Freely, στο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του «Τα Παιδιά του Αχιλλέα» (Εκδ. Πατάκη, Μτφρ. Τιτίνα Σπερελάκη, Αθήνα 2012), αφηγείται την ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, από το ένδοξο ξεκίνημα μέχρι το πικρό τέλος.

Ο John Freely διηγείται την επική και τραγική ιστορία της ελληνικής παρουσίας στην μικρασιατική επικράτεια. Η αφήγησή του ξεκινά από τον Τρωικό Πόλεμο, για να συνεχίσει με την μεγάλη μετανάστευση σε όλη την περιοχή, την αναγέννηση των πόλεων στην αρχαϊκή περίοδο, τους Περσικούς Πολέμους, τα διλήμματα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, την εποχή του Αλέξανδρου και των Διαδόχων του, την Ρωμαϊκή Περίοδο, την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, τους Σταυροφόρους, την εμφάνιση των Τούρκων, την πτώση του Βυζαντίου, την Τουρκοκρατία, και καταλήγει με την Μικρασιατική Καταστροφή και την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών.

Επί τρεις χιλιάδες και πλέον χρόνια οι Έλληνες της Μικράς Ασίας δημιούργησαν έναν λαμπρό Πολιτισμό, διατηρώντας μέχρι το πικρό τέλος την ταυτότητά τους, ενώ η Ιστορία τους εξακολουθεί να αντηχεί διά μέσου των αιώνων.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής