breaking news Νέο

Βρούτσης : Από 84% έως 100% τα ποσοστά αναπλήρωσης μισθών

Βρούτσης : Από 84% έως 100% τα ποσοστά αναπλήρωσης μισθών

Οι προσομοιώσεις που έκανε το υπουργείο Εργασίας δείχνουν πως τα ποσοστά αναπλήρωσης μισθών βάσει των εξαγγελθέντων μέτρων στήριξης είναι από 84%-100%

Τα ποσοστά αναπλήρωσης μισθών βάσει των εξαγγελθέντων μέτρων στήριξης είναι, σύμφωνα με τις προσομοιώσεις του υπουργείου Εργασίας, από 84% εως 100%, διαβεβαίωσε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης. 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου έκανε αναφορά στο νέο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το οποίο αφορά την επιδότηση μεγαλύτερου τμήματος απώλειας του μισθού στην περίπτωση που περικόπτεται κατά 50% ο χρόνος εργασίας και έχει διάρκεια έως τέλος Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο κ. Βρούτσης τόνισε χαρακτηριστικά πως με το νέο πρόγραμμα που θα περάσει από τη Βουλή μέσα στον Μάιο:

Η αναπλήρωση του μισθού θα είναι από 84% έως 100%

Ο εργαζόμενος θα είναι πλήρως ασφαλισμένος

Το πρόγραμμα έχει συγκεκριμένη διάρκεια από την 1η Ιουνίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου

H αλλαγή σύμβασης απαγορεύεται

Η απόλυση απαγορεύεται

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, οι παρεμβάσεις έχουν στόχο «να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η εκ περιτροπής απασχόληση στην αγορά εργασίας υπάρχει τριάντα χρόνια στην Ελλάδα και είναι ελκυστική γιατί συμπληρώνει το εισόδημα.

«Δυστυχώς μεταξύ ευελιξίας και ασφάλειας στην εργασία η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της ευελιξίας. Η ασφάλεια αναζητείτε», όπως είπε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις ομαδικές απολύσεις που επιτείνουν την ανασφάλεια. «Έφεραν τις ομαδικές απολύσεις, ο νόμος αυτός φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή Αχτσιόγλου-Τσίπρα και έχει καταγραφεί ιστορικά» είπε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής