breaking news Νέο

Που παίζουν ποδόσφαιρο

Που παίζουν ποδόσφαιρο

Μετά από δύο μήνες καραντίνας και αποχής από τα γήπεδα, το ποδόσφαιρο επιστρέφει και πάλι στην καθημερινότητα και η ζωή μας μπαίνει σιγά – σιγά σε κανονικούς ρυθμούς.

Για το τι ποδόσφαιρο θα δούμε και τι σχέση θα έχει με αυτό που όλοι γνωρίζαμε στην προ κορονοϊού εποχή, είναι κάτι βέβαια που χρειάζεται πολύ συζήτηση. Ποδόσφαιρο δίχως φιλάθλους στις κερκίδες, αποστειρωμένο και αυστηρούς περιορισμούς, μοιάζει λίγο – πολύ με ανάλατο φαγητό. Όμως δεν παύει να είναι ποδόσφαιρο και να προσφέρει στον κόσμο χαρά και χαμόγελα.

Οι πόρτες των γηπέδων άνοιξαν και η μπάλα, άρχισε να κυλάει στο χορτάρι.

Ήδη στη Γερμανία, η Μπουντεσλίγκα, γράφει σήμερα την έναρξη της δεύτερης μετά κορονοϊακής εποχής αγωνιστική.

Συνολικά 12 χώρες αποφάσισαν να βάλουν όμως τέλος στην ποδοσφαιρική σεζόν και να διακόψουν κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και μεταξύ αυτών βρίσκονται η Ligka 1 της Γαλλίας και τα πρωταθλήματα της Ολλανδίας και της Αργεντινής, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Αντίθετα 18 κράτη έχουν επιλέξει να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους, τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πέρα από την Λευκορωσία, που δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει ποδόσφαιρο και τη Νότια Κορέα που επέστρεψε πρώτη σε αγωνιστική δράση, υπάρχει και η Γερμανία που από το περασμένο Σαββατοκύριακο άνοιξε τα γήπεδά της, όχι φυσικά στους φιλάθλους, αλλά στους ποδοσφαιριστές.

Όσον αφορά την Ιταλία, μια από τις χώρες που χτυπήθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη από τον θανατηφόρο ιό, αποφάσισε να γυρίσει στα γήπεδα στα μέσα του επόμενου μήνα και ακολουθούν αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Όλοι βέβαια παραδέχονται ότι τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα, ενώ δεν είναι λίγοι και οι ποδοσφαιριστές που δηλώνουν την αντίθεσή τους και ανησυχούν για τους κινδύνους που κρύβει η επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης και αναρωτιούνται τι θα συμβεί αν στην πορεία προκύψουν νέα κρούσματα κορονοϊού.

Τι θα γίνει με τους ποδοσφαιριστές που θα μολυνθούν; Μήπως τελικά στην πορεία υποχρεωθούν να διακόψουν οριστικά κάποια πρωταθλήματα.

Η Ελληνική Super League δεν έχει αποφασίσει ακόμη, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα κάνει και αυτή σέντρα στις 7 Ιουνίου.

Να δούμε όμως τι ισχύει στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας είναι το μοναδικό στην Ευρώπη που δεν διέκοψε την δράση του.

Η Βουλγαρία ετοιμάζεται να κάνει εκκίνηση στις 5 Ιουνίου, η Κροατία στις 30 Μαϊου, τα νησιά Φερόε ήδη έκαναν επανεκκίνηση του πρωταθλήματος τους στις 9 Μαϊου, στη Φινλανδία ξεκινάνε την 1η Ιουλίου, η Ουγγαρία κάνει σέντρα σήμερα Σάββατο 23 Μαϊου, στην Ισλανδία σέντρα στις 5 Ιουνίου με αγώνες Κυπέλλου στην Ιταλία επανέναρξη στις 13 Ιουνίου, στη Νορβηγία 16 Ιουνίου, στην Πολωνία την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαϊου, στην Πορτογαλία στις 30 Μαϊου, όπως και στη Σερβία, στις 14 Ιουνίου ξεκινάει η Σουηδία, στις 12 Ιουνίου η Τουρκία και στις 30 Μαϊου η Ουκρανία. Γερμανία και Νότια Κορέα όπως ήδη αναφέραμε έχουν κάνει επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων τους.

Διέκοψαν οριστικά τα πρωταθλήματα τους, η Γαλλία, η Αργεντινή, η Αγκόλα, η Κένυα, η Μπουρκίνα Φάσο, το Κονγκό, η Αιθιοπία, η Ολλανδία, το Μαυρίκιο, το Λουξεμβούργο, η Λιβερία, η Κένυα και ο Νίγηρας.

Σε αναμονή βρίσκονται, η Ελλάδα, η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Αλγερία, η Αρμενία, η Βραζιλία, η Βολιβία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Χιλή, η Βοσνία, η Κολομβία, η Τσεχία, το Εκουαδόρ, η Αγγλία, η Γκάνα, το Ιράν, το Ισραήλ, το Μαρόκο, η Παραγουάη, η Ρωσία, το Καζακστάν, η Μάλτα, η Μαυριτανία, το Μεξικό, το Περού, η Ρουμανία, η Ρουάντα, το Σαν Μαρίνο, η Σκωτία, η Σλοβακία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Τυνησία, η Ουρουγουάη, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Βενεζουέλα, η Ζάμπια και η Αλβανία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής