breaking news Νέο

Κ. Βοργιαζίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : «Κανένα πρόβλημα με το φυσικό αέριο»

Κ. Βοργιαζίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : «Κανένα πρόβλημα με το φυσικό αέριο»

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Μεταξύ των θεμάτων που κυριάρχησαν στη συζήτηση το φυσικό αέριο, η επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, τα δημοτικά τέλη, το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, οι εργάτες γης. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων :

Κώστας Βοργιαζίδης : «Ξεπεράστηκε το πρόβλημα με τη ΔΕΔΑ  για το φυσικό αέριο στη Βέροια. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα λειτουργήσουν με επέκταση του χώρου τραπεζοκαθισμάτων, ενώ θα μειωθούν τα τέλη κατά 50%

 

Αντώνης Καγκελίδης (ΠΟΕ) : Συγχαρητήρια στο δήμο Βέροιας και την ΚΕΠΑ για τις εκδηλώσεις για την ποντιακή γενοκτονία. Ευχαριστώ τη δημοτική αρχή για τη συμπαράσταση προς την πολιτεία για την ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων με 800 ευρώ.

 

Γ. Μπατσαρά : «Ο κορωνοϊός είναι εδώ. Ας μην το ξεχνάμε. Την πρώτη μέρα του ανοίγματος των καταστημάτων είδα πράγματα που δεν μου άρεσαν».

 

Π. Παυλίδης : «Eίμαστε χαρούμενοι που επανεντάχθηκαν τα έργα του φυσικού αερίου. Κάνουμε τόσα έκτακτα συμβούλια για άλλα πράγματα, έπρεπε να γίνει δημοτικό συμβούλιο είτε συνεδρίαση σε επίπεδο αρχηγών, ότι η Βέροια θέλει σύσσωμη το φυσικό αέριο. Θα έπρεπε να ξαναδούμε κανονισμούς τραπεζοκαθισμάτων, χωροθετώντας σε πλατείες θέσεις καθισμάτων. Να δούμε λίγο το πράσινο. Δεν θέλω να θυμάμαι πώς κατάντησαν τα 21 δέντρα που φυτεύθηκαν εις μνήμη των μαθητών του Μακροχωρίου.  Ξεκινάν τα σχολεία, έχουν δοθεί μάσκες και αντισηπτικά στα παιδιά των ρομά; Ποιοι καθαρίζουν τους αρχαιολογικούς χώρους; Έχουν γεμίσει χόρτα.

 

A. Μαρκούλης : «Είδαμε κατάσταση στα καταστήματα σαν να μη συνέβη τίποτε. Λες και επιστρέψαμε στο Μάρτιο. Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, που καλύπτει την ανάγκη ύπαρξης αποστάσεων, αλλά τα καταστήματα εφαρμόζουν κάτι άλλο. Πρέπει να τους επιστήσουμε την προσοχή, να τηρούν τα προβλεπόμενα. Να επεκταθεί ο χώρος χρήσης, ώστε να μην έχουμε τέτοια προβλήματα. Να γίνει τουρνουά καλαθοσφαίρισης Δημήτρης Γκίμας», 

 

Γ. Μελιόπουλος : «Σοβαρές ελλείψεις στην καθαριότητα σχολείων, με δεδομένο ότι οι καθαρίστριες έχουν διατεθεί όλες στη β΄βαθμια εκπαίδευση και τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα. Απαράδεκτη η εισαγωγή καμερών στις σχολικές αίθουσες. Nα μη γίνει εμπόδιο στους πεζούς και τα ΑμεΑ η επέκταση των πεζοδρόμων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων».

 

 Γιώργος Μιχαηλίδης : «Ευχάριστη η τοποθέτηση δημάρχου για μείωση τελών για τραπεζοκαθίσματα. Ο δήμος πρέπει να δημιουργήσει μητρώο επιχειρήσεων, για να δούμε ποιοι εντάσσονται στο πλαίσιο της μείωσης. Ποια θα είναι η μείωση των εσόδων και τι γίνεται στην περίπτωση των ανταποδοτικών τελών; Αν ενταχθούν και αυτά, θα πρέπει να αντλήσουμε κεφάλαια από το αποθεματικό του δήμου. 19 Μαΐου αποφράδα μέρα όλων των Ελλήνων. Λυπηρό το ότι οι εκδηλώσεις διαιρούνται. Πρέπει όλοι οι πρόσφυγες και Πόντιοι  να έχουν μια ομοσπονδία σε όλο τον πλανήτη».

 

Αγγέλου : «Έχουν κλείσει οι ιρλανδικές διαβάσεις. Πρέπει να ανοίξουν, γιατί διέρχονται εποχικά πολλοί αγρότες, για να πάνε στα χτήματά τους».

 

Κυριάκος Θεοδωρίδης : «Τι γίνεται με ανελκυστήρα στην  Ελιά και αν υπάρχει παράταση προθεσμίας παράδοσης της γέφυρας Κούσιου».

 

Θόδωρος Θεοδωρίδης :  «Να ανασυνταχθεί το γραφείο του πολίτη, για να επιλύονται άμεσα προβλήματα καθημερινότητας».

 

Απαντήσεις

 

Λυκοστράτης προς Παυλίδη : «Ασχολήθηκα με κανονισμό κοινόχρηστων χώρων ως πρόεδρος της επιτροπής. Απαγορεύεται η κατασκευή παταριών στους κοινόχρηστους χώρους, ήμασταν θετικοί, αλλά αποτελεί, κατά την άποψη της τεχνικής υπηρεσίας, μόνιμη κατασκευή».

 

Λαζαρίδης Άρης : «Γέφυρα Κούσιου στη φάση της σύνδεσης με Ηρωίδων και Ακροπόλεως. Απομένουν ασφαλτόστρωση, στηθαία ασφαλείας και φωταγώγηση. Πρόγραμμα να παραδοθεί στις 30 Ιουνίου».

 

Η. Τσιφλίδης : «Ενδιαφερόμενοι εργάτες γης και αιτήσεις ξεπερνάν τις 100. Ποτέ δεν τις χρησιμοποίησα για δικούς μας παραγωγούς, είναι διαθέσιμες σε όποιον τις ζητήσει. Ενοχλεί ότι προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα; Δεν βλέπω πολιτικούς αντιπάλους, αλλά συνεργάτες. Οι λίστες δόθηκαν σε συνεταιρισμούς προς αξιοποίηση». 

 

Δήμαρχος : «Αν δεν αναλαμβάναμε πρωτοβουλία για αιτήσεις, θα έβγαιναν οι ίδιοι και θα έλεγαν ότι το έκανε μόνο ο αγροτικός σύλλογος και ο δήμος ήταν απών». 

 

Σ. Τζήμα : «Ανταποκριθήκαμε με επιτυχία στο άνοιγμα των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μικρή η συμμετοχή μαθητών. Υπάρχει επάρκεια υγειονομικού υλικού. Στο προηγούμενο διάστημα οι καθαρίστριες της πρωτοβάθμιας μεταφέρθηκαν στη δευτεροβάθμια. Δεν παραβιάστηκε κανένας όρος των συμβάσεων των καθαριστριών. Θα είμαστε έτοιμοι και στην έναρξη των πρωτοβάθμιων σχολικών μονάδων». 

 

A. Τσαχουρίδης : «O ανελκυστήρας Ελιάς λειτουργεί. Καταγράφουμε άμεσα προβλήματα για συντηρήσεις δημοτικής οδοποιίας. Η τεχνική υπηρεσία, παρά την έλλειψη προσωπικού, είμαστε κάθε μέρα στον αγώνα της αντιμετώπισης προβλημάτων. Γίνεται ένα έργο που μπορεί να μη φαίνεται, αλλά το γνωρίζει ο κόσμος. Οι μπάρες στον πεζόδρομο έρχονται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο».

 

Β. Παπαδόπουλος : «Ο χρόνος μας θα περισσέψει, όταν σταματήσουν οι διακοπές στην τηλεδιάσκεψη. Τέλη καθαριότητας, φτάνει η σπέκουλα του όλα τζάμπα. Η διόρθωση των τετραγωνικών, όταν ολοκληρωθεί, θα μας δώσει περισσότερη ευελιξία, ώστε να λυθούν θέματα. Πρέπει να περάσουμε σε ένα επόμενο πεδίο στη χρέωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού υπάρξει ένας ενιαίος νόμος σε όλη τη χώρα. Τα απορρίμματα δεν διαχειρίζονται τζάμπα, δεν υπάρχει η περιβαλλοντική βόμβα της χωματερής στον Αλιάκμονα. Χώρους πρασίνου που ανήκουν στην αρχαιολογία, τους διαχειρίζεται η ίδια».  

 

Σ. Διαμάντης : «Συνδέουμε κομμάτια του Μακροχωρίου, που δεν ήταν στην αποχέτευση, Έργο αλλαγής αμιάντου στην ύδρευση της Βέροιας, θα ξεκινήσει μετά τις πανελλαδικές».  

 

Θ. Κορωνάς : «Ο Γουλτίδης παρέλειψε το 50% της απάντησής μου, είπε για μείωση της επιχορήγησης ΚΕΠΑ, το οποίο να πάει σε τεχνικό έργο. Οι εκδηλώσεις μας δεν ματαιώθηκαν, αναβλήθηκαν για το ερχόμενο φθινόπωρο. Στο τέλος της χρονιάς η ΚΕΠΑ θα κάνει ταμείο, αν δεν γίνουν εκδηλώσεις, θα το δούμε τότε. Ο κ. Γουλτίδης έχει προηγούμενα από το περιβάλλον της ΚΕΠΑ, πρόφαση τα προβλήματα του κορωνοϊού. Αυτός που λέει μισές αλήθειες, δεν διαφέρει από τον ψεύτη. Να μη βιάζεται να κάνει τον αντιδήμαρχο οικονομικών, πριν δει την πραγματική εικόνα του δήμου. Περιρρέουσα ατμόσφαιρα σχετική με τον τρόπο των εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ, προχωράμε στη δημιουργία μητρώου των επαγγελματιών καλλιτεχνών της Βέροιας, για να δούμε με ποιους έχουμε συνεργαστεί και θα συνεργαστούμε. Η ιστορία της ΚΕΠΑ έχει ξεπεράσει τα τοπικά όρια. Θεωρώ ότι η πρόσκληση πρέπει να απευθυνθεί και στους καλλιτέχνες από  όμορους δήμους».

 

Λ Ακριβόπουλος: «Θα δούμε τους τρόπους, που θα αποτίσουμε φόρο τιμής στον εκλιπόντα Δημήτρη Γκίμα. Σημαντική η δουλειά που έγινε από το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, αυτή την περίοδο. Εγγραφές στους παιδικούς από 27 Μαΐου, είτε ηλεκτρονικά, είτε δια ζώσης». 

 

Α. Λαζαρίδης : «Οφείλει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να απαντά σε όσα ακούγονται σε συνεντεύξεις».

 

Δήμαρχος : «Φυσικό αέριο, θέμα που λύθηκε εν τη γεννέσει του, δεν υπήρχε λόγος για έκτακτη συνεδρίαση. Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας και για βιομηχανίες και θερμοκήπια. Η ΔΕΔΑ επέλεξε να ξεκινήσει με ένα μικρό δίκτυο. Κατά τη διάρκεια που δεν λειτούργησαν οι δημοτικές υπηρεσίες, δεν θα υπάρξουν και πληρωμές διδάκτρων. Θα υπάρξουν μειώσεις στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων. Τα ανταποδοτικά τέλη δεν θα πληρωθούν τη διάρκεια που ήταν κλειστά τα καταστήματα.  Στους δήμους μοιράστηκαν 75 εκ. ευρώ για ανάγκες για την πανδημία. Πήραμε 487 χιλιάδες, 300.000 για τέλη, υπάρχει δέσμευση κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση».

 

Έκτακτο. Συγκρότηση επιτροπής για τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου

 

Κάθε παράταξη από ένα άτομο για επιθυμητές αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Λαζαρίδης : «Θέλουμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία προς όφελος όλων. Κάθε παράταξη να καταθέσει προτάσεις προς το μέλος της που θα συμμετάσχει στην επιτροπή. Μέχρι να μας έρθει ένα πρότυπο από το υπουργείο, έχουμε ετοιμάσει ένα σχέδιο που θα κουβεντιάσουμε επ΄ αυτού». Λαζαρίδης, Πυρινός, Σουμελίδης, Τσαχουρίδης, Τζήμα, Μιχαηλίδης, Τροχόπουλος (αναπλήρωση Θεοδωρίδης, Μουχτάρη), Τσανακτσίδης Δημήτρης, Μελιόπουλος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής