breaking news Νέο

Football League: Επικύρωση δίχως υποβιβασμό

Football League: Επικύρωση δίχως υποβιβασμό

Δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για ολοκλήρωση της χρονιάς από τις περισσότερες ομάδες της Football League, που όπως έδειξαν και στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης το βράδυ της περασμένης Τετάρτης καίγονται για την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, δίχως όμως να υπάρξει υποβιβασμός.

Μολονότι η «ατζέντα» της τηλεδιάσκεψης περιελάμβανε σαν θέμα συζήτησης την ενημέρωση των ομάδων γύρω από το υγειονομικό πρωτόκολλο, που συμβαδίζει με την έναρξη των προπονήσεων και κατ' επέκταση της επανεκκίνησης της αγωνιστικής δραστηριότητας τους, η κουβέντα κυρίως αναλώθηκε ως προς τον τερματισμό της σεζόν και μια πιθανή αναδιάρθρωση.

Οι ΠΑΕ της Football League στην συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν έτοιμη την επόμενη κίνησή τους και σε συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή και το νομικό της τμήμα σκοπεύουν να καταθέσουν συγκεκριμένο αίτημα στην ΕΠΟ, κάνοντας χρήση την τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που δίνει το δικαίωμα στις λίγκες να αποφασίζουν οι ίδιες «τα του οίκου τους».

Η πρόταση που ετοιμάζει η πλειοψηφία των ομάδων της Football League και θα κατατεθεί αρμοδίως, περιλαμβάνει τον τερματισμό της σεζόν δίχως υποβιβασμούς. Με απλά λόγια να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να μην υποβιβαστεί καμία από τις τέσσερις (4) ομάδες που προβλέπονταν από την προκήρυξη.

Το χωρίς υποβιβασμό είναι το κομμάτι που θα παίξει έντονα τις επόμενες ημέρες και αυτό επειδή είναι διαφορετικό η ακύρωση της ποδοσφαιρικής χρονιάς και κάτι άλλο ο τερματισμός της δίχως να πέσει κανείς ακυρώνοντας έτσι και την προκήρυξη, όταν μάλιστα η Super League 2 ετοιμάζεται να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση, ακολουθώντας το παράδειγμα της Super League 1.

Το ερώτημα βέβαια, που προκύπτει σε μια τέτοια περίπτωση είναι εφόσον δεν θα υποβιβαστεί κανείς, τι θα γίνει με τον προβιβασμό στην πιο πάνω κατηγορία των ομάδων που κέρδισαν αυτό το δικαίωμα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους;

Και επειδή στο ποδόσφαιρο όλες οι κατηγορίες είναι εξαρτώμενες η μία από την άλλη και επειδή μέχρι στιγμής τίποτα το ουσιαστικό δεν υπάρχει όσον αφορά το πολυπόθητο θέμα της αναδιάρθρωσης, τι θα γίνει και με τις οκτώ επικεφαλής των ισάριθμων ομίλων της Γ' Εθνικής;

Όλα λοιπόν δείχνουν ένα πολύ θερμό καλοκαίρι των ομάδων που αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα και μόνο η αναδιάρθρωση των κατηγοριών μπορεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Θα αποφασιστεί όμως από τους αρμόδιους;


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής