breaking news Νέο

Super League: Ο χρόνος μετράει αντίστροφα

Super League: Ο χρόνος μετράει αντίστροφα

Η αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος που θα αλλάξει και πάλι την καθημερινότητα, των εκατομμυρίων φανατικών οπαδών της «στρογγυλής θέας» άρχισε. Το επόμενο Σάββατο με τον αγώνα Αρη – ΟΦΗ επιστρέφει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Μια κανονικότητα όμως που δεν θα έχει σχέση με αυτή που ζούσαμε πριν μερικούς μήνες και πριν μας επισκεφθεί ο κορονοϊός. Αρκεί να ρίξει μια φευγαλέα ματιά κάποιος στο πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας που έδωσε στην δημοσιότητα η ΓΓΑ και θα αντιληφθεί τι είδους ποδόσφαιρο θα απολαμβάνουν οι φίλαθλοι τουλάχιστον για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, που ολοκληρώνεται με την διεξαγωγή των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ της Super League.

Άδεια γήπεδα, με τα 300, ανώτερο όριο, άτομα που θα βρίσκονται όλα κι όλα στο γήπεδο (ποδοσφαιριστές, προπονητές, δημοσιογράφοι, διαιτητές, άνδρες της ασφάλειας, γιατροί, τραυματιοφορείς, εκπρόσωποι της διοίκησης των δύο ομάδων κλπ.) να περιορίζονται στον χώρο αρμοδιότητάς τους και να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις. Ενώ εκτός από την θερμομέτρηση στην οποία θα υποβάλλουν όσοι εισέρχονται στο γήπεδο θα απολυμαίνουν τα χέρια τους με κατάλληλο απολυμαντικό υγρό που θα υπάρχει σε πολλά σημεία του γηπέδου. Επίσης θα απολυμαίνεται ο αθλητικός εξοπλισμός (μπάλες, κώνοι, σημαίες στα σημεία του κόρνερ, ακόμη και οι εστίες). Οι πόρτες εισόδου και εξόδου προς τους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου θα πρέπει να είναι ανοιχτές, για να αποφεύγεται η επαφή με τα πόμολα. Η κάθε ομάδα θα πρέπει να μετακινείται με δύο τουλάχιστον πούλμαν, για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, όλοι οι ευρισκόμενοι στο γήπεδο οφείλουν να φοράνε προστατευτική μάσκα, εκτός από τους 22 ποδοσφαιριστές και τους διαιτητές που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η παραμονή στους διαδρόμους των αποδυτηρίων και οι άσκοπες μετακινήσεις θα πρέπει να αποφεύγονται αυστηρά. Εντός του χώρου των αποδυτηρίων πρέπει να τηρείται απόσταση δύο τουλάχιστον μέτρων μεταξύ των ποδοσφαιριστών και το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο προπονητής δίνει εντολές σε ποδοσφαιριστή που ετοιμάζεται να μπει στον αγωνιστικό χώρο για να αντικαταστήσει κάποιον συμπαίκτη του. Αγκαλιές, χειραψίες, αλλαγή αναμνηστικών, φωτογραφήσεις, πριν την έναρξη του αγώνα, διαμαρτυρίες, σώμα με σώμα στον διαιτητή ξεχάστε τα, όπως βέβαια και τις συνεντεύξεις τύπου των προπονητών και των ποδοσφαιριστών.

Συνθήκες πρωτόγνωρες, που αλλάζουν τελείως την εικόνα του ποδοσφαίρου όπως τη γνωρίζαμε πριν μας επισκεφθεί ο θανατηφόρος ιός.

Βέβαια υπάρχει και η πρόταση του εκπροσώπου του ΟΦΗ του κ. Πουρσανίδη για παρουσία φιλάθλων που θα αντιστοιχεί το 20% της πληρότητας του γηπέδου. Μια πρόταση που φαίνεται να την υιοθετούν και οι 14 ΠΑΕ της Super League και μάλιστα μεταφέρθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, που με τη σειρά του την μεταβίβασε στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές να την εξετάσουν.

Μια πρόταση όμως που όπως λένε οι πληροφορίες πολύ δύσκολα θα γίνει αποδεκτή τουλάχιστον για τα πρώτα παιχνίδια των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ της Super League.

Η αίσθηση λοιπόν που υπάρχει είναι ότι πολύ δύσκολα οι επιστήμονες θα ανάψουν το «πράσινο φως» για να διεξαχθούν αγώνες ποδοσφαίρου με φιλάθλους στις κερκίδες, έστω και σε πληρότητα 20% όπως προτείνουν οι ομάδες.

Οι ειδικοί επιστήμονες ελέγχουν αριθμούς, εξετάζουν καταστάσεις και αποφασίζουν βάσει συγκεκριμένων δεδομένων. Δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, γι' αυτούς πρωτεύον ζήτημα είναι να μην δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης.

Για τις πρώτες αγωνιστικές των πλεϊ οφ μάλλον δεν πρέπει να το συζητάμε. Αυτές θα γίνουν δίχως κόσμο στις κερκίδες. Για την νέα περίοδο το συζητάμε.

Γιατί ποιός είναι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι που θα μπουν στο γήπεδο έστω και σε ποσοστό 20% θα τηρήσουν εκατό τοις εκατό τις οδηγίες και θα καθήσουν στις θέσεις που θα τους υποδειχθούν, διατηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις;

Και πως, με ποιό τρόπο θα πεισθούν οι οργανωμένοι φίλαθλοι να φερθούν διαφορετικά, από ότι έκαναν μέχρι σήμερα;

Πολύ δύσκολο λοιπόν τουλάχιστον για την φετινή σεζόν θα αλλάξουν οι αποφάσεις των επιστημόνων και θα επιτραπούν φίλαθλοι, έστω και σε ποσοστό 20% της πληρότητάς τους, στα ελληνικά γήπεδα.

Από την επόμενη σεζόν και βλέπουμε.

Για να δούμε όμως σε περίπτωση που περάσει η πρόταση της Super League για το 20% και με βάση την χωρητικότητά τους πόσοι φίλαθλοι θα φιλοξενούνται σε κάθε γήπεδο:

Παναθηναϊκός (ΟΑΚΑ) 13.923

ΑΕΚ (ΟΑΚΑ) 13.923

ΠΑΟΚ (Τούμπα) 5.740

Ολυμπιακός (Γ. Καραϊσκάκη) 6.423

Αρης (Κλ. Βικελίδης) 4.560

ΟΦΗ (Γεντί Κουλέ) 1.817

Λάρισα 3.223

Παναιτωλικός 1.046

Βόλος 4.540

Αστέρας Τρίπολης 1.485

Λαμία 1.100

Ξάθη 1.484

Πανιώνιος 2.340

Ατρόμητος 2.010


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής