breaking news Νέο

Άμεση εκκαθάριση των εργοσήμων για 70 χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους, προκειμένου να επισπευστεί η έκδοση της σύνταξής τους, ζητάει ο Λ.Τσαβδαρίδης

Άμεση εκκαθάριση των εργοσήμων για 70 χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους, προκειμένου να επισπευστεί η έκδοση της σύνταξής τους, ζητάει ο Λ.Τσαβδαρίδης

Την άμεση εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών για περίπου 70.000 υποψήφιους συνταξιούχους που αμείβονταν με εργόσημο, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία απονομής της σύνταξής τους ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε, ο Αν Γεν. Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας υπογραμμίζει ότι η μη εκκαθάριση των εργοσήμων για τα έτη 2017 και 2018 από τον ΕΦΚΑ έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις ακόμη και άνω των 2 ετών, στην έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης καθώς δεν υπάρχει σχετικό λογισμικό, που θα κατέτασσε σε σχετική ασφαλιστική κατηγορία τους εν λόγω δικαιούχους.

Αυτή η στρέβλωση, τονίζει ο κ. Τσαβδαρίδης, δημιουργήθηκε από το άρθρο 42 του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) το οποίο ευτυχώς αντικαταστάθηκε στον πρόσφατο Νόμο 4670/20 επί Κυβέρνησης της ΝΔ. Παρότι όμως υπήρξε η σχετική νομοθετική μέριμνα,  αυτή δεν δύναται να εφαρμοστεί πρακτικά, ελλείψει της απαραίτητης μηχανογραφικής υποστήριξης, που δυστυχώς επί του παρόντος εμποδίζει την έκδοση σύνταξης επ’ ωφελεία των Ελλήνων ασφαλισμένων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής