breaking news Νέο

Τρίκαλα, Αγκαθιά, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, με τρεις ομάδες η Ημαθία στην Γ' Εθνική τη νέα περίοδο

Τρίκαλα, Αγκαθιά, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, με τρεις ομάδες η Ημαθία στην Γ' Εθνική τη νέα περίοδο

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ στην προγραμματισμένη συνεδρίασή της την περασμένη Παρασκευή έδωσε τέλος στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούσαν σχετικά με τον υποβιβασμό και την άνοδο από την Γ' Εθνική.

Ένα τέλος που κατά την προσωπική μας αποψη είναι και το πιο δίκαιο που θα μπορούσε να δώσει, αν λάβουμε υπόψη μας τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί, μετά την βίαιη, λόγω κορονοϊού διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Από την στιγμή που έκρινε η ΕΠΟ ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής να επανακκινηθεί και να ολοκληρωθεί κανονικά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, υπήρχαν δύο λύσεις: Να καταφύγει σε κλήρωση, για να επιλέξει τις τέσσερις, από τις οκτώ επικεφαλείς την περίοδο που διεκόπη το πρωτάθλημα, όπως προέβλεπε η προκήρυξη ή να προβιβάσει και τις οκτώ.

Όποια απόφαση κι αν έπαιρνε θα έκρυβε παρατυπία. Έτσι αποφάσισε αυτήν που θα ήταν λιγότερο επώδυνη για τις ομάδες και δεν θα άφηνε καμία από τις οκτώ επικεφαλείς των ισάριθμων ομίλων της Γ' Εθνικής παραπονούμενη. Προβίβασε και τις οκτώ.

Υπάρχουν βέβαια οι δεύτερες κάποιες από τις οποίες αισθάνονται αδικημένες. Όμως όποια λύση κι αν δινόταν αυτές θα παρέμεναν δεύτερες.

Ο Πανσερραϊκός λοιπόν, ο Αλμωπός Αριδαίας, ο Πιερικός, η Κοζάνη, η Καλλιθέα, ο Α.Σ. Ρόδος, ο Αστέρας Βλαχιώτης και η Επισκοπή Κρήτης θα πρέπει να ετοιμάζονται πλέον για την μετατροπή τους, από ερασιτεχνικές ομάδες σε ΠΑΕ, μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την περασμένη Παρασκευή. Και αυτό ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται και ανεξάρτητα από το αν αποφασιστεί η Ένωση της Football League με την Super League 2, όπως επίμονα ζητάνε οι 12 από τις 14 ΠΑΕ της Football League ή αν οι εν λόγω επαγγελματικές κατηγορίες συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα.

Όσον αφορά τώρα τις ομάδες που υποβιβάζονται από τους οκτώ ομίλους της Γ' Εθνικής, θεωρούμε ότι και εδώ η ΕΠΟ πήρε την πιο σωστή απόφαση που θα μπορούσε να πάρει με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, αφού οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα δημιουργούσε δικαιολογημένες διαμαρτυρίες, γιατί δεν μπορείς να αποφασίσεις τον υποβιβασμό μιας οποιασδήποτε ομάδας πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, όταν αυτή έχει μαθηματικές ελπίδες να κερδίσει την παραμονή της.

Αποφάσισε λοιπόν να υποβιβαστούν από την Γ' Εθνική μόνο οι ομάδες που δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες να πετύχουν την παραμονή τους την στιγμή που διεκόπη το πρωτάθλημα.

Η απόφαση αυτή της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ευνοεί τις δύο εκροσώπους της Ημαθίας, τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων και την Νίκη Αγκαθιάς που διεκδικούσαν την παραμονή τους στην κατηγορία, δίχως να την έχουν εξασφαλίσει και κυρίως την δεύτερη (Νίκη Αγκαθιάς) που βρίσκονταν σε δυσκολότερη θέση και πολύ δύσκολα θα μπορούσε, με τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί να παραμείνει στην Γ' Εθνική.

Από τον 2ο όμιλο στον οποίο αγωνίζονταν οι δύο ομάδες της Ημαθίας υποβιβάζονται τελικά τέσσερις, αντί πέντε ομάδες που προέβλεπε η προκήρυξη. Ο Άρης Παλαιοχωρίου, που δήλωσε συμμετοχή, όμως δεν κατέβηκε να αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι, ο Α.Ο. Σειρήνα με την Αστραπή Μεσοποταμίας, που αποχώρησαν από το πρωτάθλημα που βρίσκονταν σε εξέλιξη και ο ΠΑΣ Φλώρινα που έχει μια διαφορά 9 βαθμών, από την Νέα Καλλικράτεια, που βρίσκονταν στα όρια του γκρουπ παραμονής των ομάδων την στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος.

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι η ομάδα της Καλλικράτειας χρειάζονταν να πάρει έναν βαθμό στα τρία παιχνίδια για να έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της σε σχέση με τον ΠΑΣ Φλώρινα, καθώς όπως ήδη αναφέραμε η διαφορά τους είναι 9 βαθμοί. Τα παιχνίδια που υπολείπονται είναι τρία και σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των δύο ευνοείτο ο ΠΑΣ Φλώρινα, λόγω καλύτερου συντελεστή βαθμών στα μεταξύ τους παιχνίδια (δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες).

Συνεπώς η ομάδα της Φλώρινας μπορεί να αισθάνεται αδικημένη αφού μαθηματικά είχε ακόμη ελπίδες παραμονής, έστω και απειροελάχιστες.

Η Νίκη Αγκαθιάς όταν διεκόπη το πρωτάθλημα είχε 36 βαθμούς, ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων 39, έναντι 29 του ΠΑΣ Φλώρινα που υποβιβάζεται.

Έτσι τη νέα περίοδο η Ημαθία θα εκπροσωπηθεί από τρεις ομάδες και οι τρεις από τον Δήμο της Αλεξάνδρειας. Τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων, την  Νίκη Αγκαθιάς και τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που βρίσκονταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας την χρονική στιγμή που διεκόπη το πρωτάθλημα.

Ο βαθμολογικός πίνακας του 2ου ομίλου διαμορφώθηκε μετά την κατακύρωσή του από την ΕΠΟ.

 

2oς όμιλος

        (τελική)   βαθ.

  1. Αλμωπός Αρ.  61
  1. Μηχανιώνα     46
  2. Γιαννιτσά        46
  3. Μακεδονικός   45
  4. Εδεσσαϊκός     45
  5. Θέρμη     43
  6. Σαρακηνοί      42
  7. Αγρ. Αστέρας  39
  8. Τρίκαλα  39
  9. Ν. Καλλικράτεια     38
  10. Αγκαθιά  36
  1. Φλώρινα 29
  2. Μεσοποταμία  -
  3. Α.Ο Σειρήνα   -
  4. Παλαιοχώρι     -

Σημ. Ο Εδεσσαϊκός και τα Τρίκαλα δεν έχουν κάνει το ρεπό τους και συνεπώς έχουν από έναν αγώνα περισσότερο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής