breaking news Νέο

Ν. Καρανικόλας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Νάουσας : «Ας προχωρήσουμε όλοι μαζί. Δεν περισσεύει κανείς»

Ν. Καρανικόλας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Νάουσας : «Ας προχωρήσουμε όλοι μαζί. Δεν περισσεύει κανείς»

Για άλλη μια φορά μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας. Όπως τόνισε στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Σώματος Γιάννης Γιαννούλης, «η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, κεκλεισμένων των θυρών, με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των συμβούλων».

Με την έναρξης της συνεδρίασης ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, ανέφερε : «Η προηγούμενη περίοδος άφησε πίσω μας πολλά σημαντικά ζητήματα. Ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές και όλοι μας είμαστε έτοιμοι να τα διαχειριστούμε καλύτερα. Ετοιμαζόμαστε για ένα τσουνάμι που έρχεται, τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα, από το Σεπτέμβριο. Το χειμώνα θα έχουμε τεράστια προβλήματα να διαχειριστούμε.

Πολλά αδέσποτα στη Νάουσα. Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Έχουμε μια εξελισσόμενη τραγωδία με επιθέσεις σε πολίτες, αλλά και φόλες. 

Στο ζήτημα του Χιονοδρομικού, μετά από αρκετές επαφές με το γραφείο του πρωθυπουργού, αλλά και με το υπουργείο Ανάπτυξης, υπήρξε η απόφαση ενός lifting των 3-5 Πηγαδιών, με μια γενναία χρηματοδότηση. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στα τεύχη δημοπράτησης. 

Προετοιμάζουμε δελτία δημοπράτησης από ενταγμένα από την προηγούμενη δημοτική αρχή έργα. Έχουμε υπογράψει την ανάπλαση της Μ. Αλεξάνδρου, το επόμενο διάστημα προχωρά το έργο. Είναι ευκαιρία να κλείσουμε τη Σολωμού, ένα τεταρτημόριο της πλατείας Καρατάσου, να πάμε σε μια πεζοδρόμηση τμημάτων του κέντρου της Νάουσας, με ποδηλατόδρομο από το πάρκο μέχρι το «Σπήλαιο». Θα δώσουμε περισσότερο χώρο στους πεζούς, βγάζοντας αυτοκίνητα από το κέντρο.

Έχουμε δημόσια πρόταση από τον Άδωνι Γεωργιάδη για σχέδιο ανάπτυξης της Σχολής του Αριστοτέλη. Όπως μας είπε ο υπουργός, «αν δεν έρθουν ένα εκ. επισκέπτες, δεν θα έχουμε κάνει τίποτε».

«Ας προχωρήσουμε όλοι μαζί. Δεν περισσεύει κανείς. Χρειάζεται να ξεπεράσουμε τις όποιες άγονες αντιπαραθέσεις. Με πληγώνει η συζήτηση στο fb, μικροπροβλημάτων που δεν έχουν καμιά ουσιαστική αναφορά στο να προάγουν το δημόσιο διάλογο στο δήμο μας. Απευθύνομαι στους επικεφαλής των παρατάξεων ζητώντας συστράτευση. Πρέπει να αναζητήσουμε αναπτυξιακούς τομείς στον ενεργειακό τομέα. Χρειαζόμαστε βοήθεια. Ας ασχοληθούμε όλοι μαζί με τη Νάουσα, χωρίς πολιτικές ψηφοθηρίας. Ας είναι το δημοτικό συμβούλιο ένας χώρος συζήτησης και ανάπτυξης για τους πολίτες του δήμου».

 

Ο πρώην δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης από την πλευρά του σημείωσε : «Ο δήμαρχος μας εξέπληξε ευχάριστα. Συμμεριζόμαστε την κοινή αγωνία για το αύριο αυτού του τόπου. Η κρίση της πανδημίας δεν έχει περάσει ακόμη στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Θα το αντιληφθούμε σε βάθος χρόνου. Ελπίζουμε να μην είναι τόσο δυσμενές, όπως φαίνεται από τις προβλέψεις. Σημαντικό το ότι συνεχίζονται τα έργα που σχεδιάσαμε ως δημοτική αρχή. Συγχαίρουμε το δήμαρχο για την προσπάθεια με την κυβέρνηση, ώστε να εισρεύσουν χρήματα με αναπτυξιακούς σκοπούς, αρκεί να εξασφαλίζουν δράσεις της ετήσιας λειτουργίας του, πέραν της χιονοδρομίας. Να υποστηριχθούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Τεράστιο ζήτημα το θέμα της ανάδειξης της Σχολής του Αριστοτέλη, αφού ο τόπος μας είναι ο μοναδικός που φιλοξένησε Αλέξανδρο και Αριστοτέλη.

Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις εστίασης και καφέ της πόλης. Μας βρίσκουν σύμφωνους ζητήματα πεζοδρομήσεων. Προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλεια των μετακινούμενων. Να βγάλουμε ψήφισμα υπέρ της πρόσληψης των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ στο Νοσοκομείο Νάουσας, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

 

Από τη δική του πλευρά ο Θ. Τσουκαλάς τόνισε : «Ένα χρόνο μετά τις εκλογές, η στάση της ΛΑ.Σ ήταν υπεύθυνη τόσο προς τη δημοτική αρχή, όσο και στις υπόλοιπες παρατάξεις. Βασιζόμαστε σε αρχές, χωρίς διάθεση ψηφοθηρίας και συναλλαγών.  Χρειάζονται προσλήψεις μονίμου προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας. Ευπρόσδεκτα τα 10,7 εκ. ευρώ, μακάρι να πραγματοποιηθούν. Να γίνει σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου και φορέων, αλλά και με τους επαγγελματίες του τουρισμού, ώστε να μην υπάρξουν προχειρότητες. Να μη γίνει μόνο lifting στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, αλλά να υπάρξουν αλλαγές που εκφράζουν τις ανάγκες των επόμενων χρόνων. Να υπάρξει μέριμνα για το δίκτυο αγροτικής οδοποιίας. Δεν είναι ανύπαρκτο, αλλά επικίνδυνο για τις ζωές των συμπολιτών μας σε χωριά, όπως το Ροδοχώρι», ενώ η Ίλια Ιωσηφίδου σημείωσε : «Είμαστε διαθέσιμοι για ό,τι χρειάζεται ο δήμος. Να τρέξουμε τα έργα, ώστε να έρθουν χρήματα στο δήμο, εν όψει του επικείμενου δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος. Ναι στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ στο Νοσοκομείο». 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής