breaking news Νέο

Στους δρόμους πάλι οι εκπαιδευτικοί της Βέροιας για το πολυνομοσχέδιο και τις κάμερες

  • Στους δρόμους πάλι οι εκπαιδευτικοί της Βέροιας για το πολυνομοσχέδιο και τις κάμερες
  • Στους δρόμους πάλι οι εκπαιδευτικοί της Βέροιας για το πολυνομοσχέδιο και τις κάμερες

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας 1 Ιουνίου στη Βέροια οι εκπαιδευτικοί, ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ημαθίας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βέροιας, τα μέλη των Συλλόγων ζητούν να αποσυρθεί η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κατά τη λειτουργία των σχολείων και να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Xαρακτηρίζουν το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε σε διαβούλευση το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω πανδημίας, απαράδεκτο και αναχρονιστικό, καταστρατηγώντας κάθε δημοκρατική διαδικασία διαλόγου, που φέρνει ολική οπισθοδρόμηση στη Δημόσια Εκπαίδευση, παραβλέποντας συνειδητά τις δημοκρατικές διαδικασίες.

«Ζητάμε και αγωνιζόμαστε, με επιμονή και αποφασιστικότητα, για την κατάργηση της επαίσχυντης τροπολογίας. Όχι για το “δύνανται” ή τη ¨διακριτική ευχέρεια εφαρμογής”, ούτε καν για την απονέκρωσή της μέσω της μη εφαρμογής, αλλά για την άμεση κατάργησή της. Η διατήρησή της είναι ντροπή για τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και εν τέλει για τη δημοκρατική παράδοση της δημόσιας παιδείας.

Για άλλη μια φορά το νομοσχέδιο για την Παιδεία, όπως και νομοσχέδια προηγούμενων κυβερνήσεων, έρχονται σε κόντρα με τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας.

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο νομοθετεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων με την Παιδεία φορέων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τους ίδιους τους μαθητές.

Καλούμε τους γονείς να μην έχουν αυταπάτες, να πεισμώσουν και να αγωνιστούν συλλογικά σήμερα, για τους μαθητές που θέλουμε να έχουν κριτική σκέψη, να είναι πολύπλευρα δημιουργικοί ενεργοί πολίτες, για να οικοδομήσουν ένα καλύτερο κόσμο για όλους.

Αγωνιζόμαστε, με επιμονή και αποφασιστικότητα, για την απόσυρση του νομοσχεδίου, που γυρίζει την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω, που μετατρέπει το σχολείο από δημόσιο αγαθό σε πεδίο όξυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων και το υποτάσσει στους κυνικούς όρους της αγοράς.

Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που προωθεί ένα σχολείο φτηνό, απονευρωμένο και έχει, περισσότερο από ποτέ, αντιλαϊκό και αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής