breaking news Νέο

Football League: Τέλος η φετινή σεζόν

Football League: Τέλος η φετινή σεζόν

Την αδυναμία τους για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, που είχε διακοπεί εδώ και τρεις περίπου μήνες, λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσαν, μετά την συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης οι ομάδες της Football League, προτείνοντας συγχρόνως δύο λύσεις για τη νέα περίοδο.

  • Την συγχώνευση της κατηγορίας με την SuperLeague 2 και τη δημιουργία δύο ομίλων
  • ή την άνοδο οκτώ (8) ομάδων από την Football League, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός

Όπως γίνεται αντιληπτό όποια από τις δύο προτάσεις της Football League κι αν υιοθετήσει η ΕΠΟ, η ΒΕΡΟΙΑ τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο δεύτερο «τη τάξει» επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας.

Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο τελικά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας μας, αφού το μπαλάκι της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών βρίσκεται στην κατοχή της, να μην αποδεχθεί καμία από τις δύο προτάσεις και να επιλέξει μια τρίτη λύση, οπότε όλα τα σενάρια θα παραμένουν ανοιχτά, μέχρις ότου η ΕΠΟ αποφασίσει να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Αυτό που μπορεί πλέον να θεωρηθεί δεδομένο, μετά την συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης, είναι ότι η αυλαία του πρωταθλήματος της Football League έπεσε οριστικά για φέτος, όπως δεδομένη θεωρείται και η άνοδος των Τρικάλων και του Ιωνικού που βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις, καθώς η βαθμολογία επικυρώνεται με την μορφή που είχε όταν διεκόπη το πρωτάθλημα.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η ΒΕΡΟΙΑ βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 35 βαθμούς, έχοντας έναν βαθμό λιγότερο από την Καβάλα που βρίσκεται στην 6η θέση, πέντε βαθμούς λιγότερους από τον Ιωνικό που είναι στην 2η προνομιούχο θέση, και προβιβάζεται και τέσσερις περισσότερους από τον Ολυμπιακό Βόλου που την ακολουθεί.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα, μετά την συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης, οι ομάδες της Football League, αποφάσισαν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στα επιπρόσθετα έξοδα που θα τις δημιουργήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν αν ολοκλήρωναν την αγωνιστική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ομάδων της Football League:

 

Μετά την πανδημία του Covid – 19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού

2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις:

α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.

β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων.

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ;

Πόσες όμως πιθανότητες υπάρχουν να γίνει αρχικώς αποδεκτή η πρόταση της Football League από τις ομάδες της Super League 2 και σαν κοινή πρόταση των δύο στη συνέχεια να φθάσει στα γραφεία της ΕΠΟ, η Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας τελικά θα αποφασίσει για την τύχη της;

Όσο οι ομάδες επιδιώκουν μέσω της αναδιάρθρωσης την επίτευξη βραχυπρόθεσμων στόχων, τα πρωταθλήματα της χώρας μας θα βρίσκονται υπό συνεχή αμφισβήτηση. Δέστε τις προτάσεις των ομάδων για την επικείμενη αναδιάρθρωση, όλες ανεξαιρέτως, φθάνουν μέχρι εκεί που σταματά το δικό τους βραχυπρόθεσμο συμφέρον, ανεξάρτητα αν αυτό που προτείνουν είναι βιώσιμο ή όχι.

Συνεπώς τι σημασία έχει αν οι προτάσεις της Football League φθάσουν μέχρι την ΕΠΟ και στη συνέχεια προκριθούν από την Εκτελεστική της Επιτροπή, αφού σε ένα – δύο χρόνια και όταν πάψουν να μας εξυπηρετούν θα συζητάμε και πάλι την αλλαγή τους;


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής