breaking news Νέο

Ματιές στην επικαιρότητα: Αναδιάρθρωση για να βολευτούμε όλοι

Ματιές στην επικαιρότητα: Αναδιάρθρωση για να βολευτούμε όλοι

Πως τη λένε εκείνη την ελληνική λαϊκή παροιμία; «Πες μου ποιός είναι ο φίλος σου, για να σου πω ποιός είσαι».

Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά τα περίεργα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο της πανέμορφης χώρας που ζεις, πολλές φορές σκέπτεσαι να την παραφράσεις δίνοντας της γενικότερο νόημα όπως: «Πες μου το επίπεδο του ποδοσφαίρου της χώρας σου, για να σου πω από ποιούς διοικείται».

Τι ακούγαμε, τι μας έλεγαν, όλο αυτό το διάστημα που βρίσκονταν σε εξέλιξη τα επαγγελματικά πρωταθλήματα; Για όλα τα στραβά και τα ανάπδα, για όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου της χώρας μας, ευθύνονταν η αναδιάρθρωση που επιχείρησε πριν ένα περίπου χρόνο, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο διαχωρισμός του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε τρεις κατηγορίες, είχαν οδηγήσει τις ομάδες κυρίως της Super League 2 και της Football League, σε αδιέξοδο και τα πρωταθλήματα στα οποία ήταν πλέον υποχρεωμένες να αγωνίζονται, στην απαξίωση.

Αυτό δεν μας έλεγαν σε καθημερινή βάση οι δημοσιογράφοι, ο ηλεκτρονικός και γραπτός τύπος, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες των ομάδων;

'Ηρθε λοιπόν ο Κορονοϊός να διακόψει όλα τα πρωταθλήματα και ύστερα από τρεις περίπου μήνες στην κατάψυξη, βγαίνουν οι παράγοντες δύο εκ των τριών επαγγελματικών κατηγοριών, των πιο αδικημένων υποτίθεται, από την αναδιάρθρωση του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού του Γιώργου Βασιλειάδη, να ζητήσουν με τον πιο επίσημο τρόπο την διατήρηση της αναδιάρθρωσης, που όπως οι ίδιοι μας την παρουσίαζαν πριν λίγους μήνες, απαξίωνε την κατηγορία στην οποία αγωνίζονταν, αρκεί να μην υπάρξει υποβιβασμός και αντί δύο, όπως προέβλεπε η προκήρυξη, να ανεβούν στην Super League 2 οκτώ ομάδες, έτσι για να βολευτούμε όλοι!!!

Το πρόβλημα όπως αντιλαμβάνεστε δεν ήταν οι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες που δημιουργήθηκαν με την αναδιάρθρωση που επιχείρησε πέρσι τέτοιον καιρό περίπου, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά ο αριθμός των ομάδων που τις αποτελούσαν.

Αν η Super League 1 αποτελείτο από 18 ΠΑΕ, η Super League 2 από 16 και η Football League από 14, συνολικά 48 επαγγελματικές ομάδες, όπως προτείνεται σήμερα, όταν αποδειγμένα η χώρα μας δεν  σηκώνει ούτε 30, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αφού θα είχαν βολευτεί όλοι!!!

Και μην βιάζεστε να προεξοφλήσετε την απόρριψη του σχεδίου της αναδιάρθρωσης που προτείνουν οι ομάδες της Super League 2 και της Football League από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και από τον πολιτικό προϊστάμενο του αθλητισμού. Εκλογές έρχονται, οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις εκπροσωπούν ομάδες, άμεσα ενδιαφερόμενες και οι υποψήφιοι για την διοίκηση της ΕΠΟ χρειάζονται την ψήφο τους!

Του χρόνου βέβαια τέτοια εποχή, όσοι δεν καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο που είχαν βάλει, θα μιλάνε και πάλι για μια νέα αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, ενώ θα μετράμε τις ομάδες που δεν κατάφεραν να τερματίσουν λόγω οικονομικών προβλημάτων!!!

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής