breaking news Νέο

Πλεϊ άουτ: Η «μάχη» της παραμονής

Πλεϊ άουτ: Η «μάχη» της παραμονής

Τα πλεϊ άουτ, στα οποία συμμετέχουν οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες της Super League, αυτές που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισαν από την 7η μέχρι και την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα διεξάγονται σε έναν γύρο και περιλαμβάνουν επτά αγωνιστικές.

Στα πλεϊ άουτ παίζονται δύο θέσεις. Η τελευταία που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό και η προτελευταία που δίνει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2 με τον νικητή την νέα περίοδο να αγωνίζεται στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία και τον ηττημένο στο δεύτερο «τη τάξει» πρωτάθλημα.

Ο Πανιώνιος που ξεκινάει με 11 βαθμούς, ο Παναιτωλικός με 17 και η Ξάνθη, από την οποία αφαιρέθηκαν 12 βαθμοί και ξεκινάει τα πλεϊ άουτ με 18, βρίσκονται στην πιο δυσχερή θέση και είναι οι τρεις ομάδες που θα παλαίψουν για να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις.

Οι υπόλοιπες πέντε ομάδες, ο Βόλος και η Λαμία με 27 βαθμούς, ο Αστέρας και η Λάρισα με 30 και ο Ατρόμητος με 32 έχουν μια άνεση, όσον αφορά την μάχη της παραμονής καθώς έχουν μια σημαντική διαφορά από τις δύο ομάδες της ουράς.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και η πρώτη θέση των πλεϊ άουτ. Αυτό μπορεί να συμβεί αν ο Αρης, δεν καταφέρει να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την FIFA και αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Επίσης να αναφέρουμε ότι οι τέσσερις από τις οκτώ ομάδες που τερμάτισαν πιο ψηλά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα δώσουν τέσσερα παιχνίδια στην έδρα τους και τρία μακριά από αυτήν, ενώ το αντίθετο θα συμβεί με τις υπόλοιπες τέσσερις.

 

Οι βαθμοί με τους οποίους ξεκινάνε οι ομάδες των πλεϊ άουτ:

        βαθ.

Ατρόμητος      32

Λάρισα    30

Αστέρας Τρ.   30

Λαμία      27

Βόλος      27

Ξάνθη     18

Παναιτωλικός 17

Πανιώνιος       11

Σημ.: Από την Ξάνθη έχουν αφαιρεθεί 12 βαθμοί


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής