breaking news Νέο

Συνδιάσκεψη για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Γεώργιου

Συνδιάσκεψη για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Γεώργιου

Αρχιερείς και εντεταγμένοι εκπρόσωποι ορθόδοξων εκκλησιών και ιερών Μητροπόλεων βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη γειτονική μας Πιερία, οι οποίοι και συμμετείχαν στην ΚΘ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθόδοξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων, για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας.

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε στην Πιερία, από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, εκκλησιαστική συνδιάσκεψη, υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Το γενικό θέμα της συνδιάσκεψης ήταν: «ψευδοπροφήτες – ψευδομεσίες και έσχατοι». Στο δε συνέδριο συμμετείχαν εντεταλμένοι κληρικοί και ειδικοί από όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι οι συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και έχουν πανορθόδοξη απήχηση, καθώς ασχολούνται με θέματα της σύγχρονης παραθρησκείας.

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), με αγιασμό, χαιρετισμούς των Τοπικών Αρχών και ανάγνωση μηνυμάτων από τους προκαθήμενους των ορθόδοξων εκκλησιών. Ακολούθησε εισήγηση του Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ με θέμα: «Ο κύριος ώφθη και είπεν». Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, στις επιμέρους συνεδριάσεις των άλλων δύο ημερών συμμετείχαν αυστηρώς οι εντεταλμένοι εκπρόσωποι των ορθόδοξων αυτοκέφαλων εκκλησιών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής