breaking news Νέο

Πλεϊ άουτ : Το ενδιαφέρον στην ουρά

Πλεϊ άουτ : Το ενδιαφέρον στην ουρά

Η νίκη του Πανιωνίου στην έδρα του επί του Βόλου και η αντίστοιχη ήττα του Παναιτωλικού στη Λαμία από την ομώνυμη ομάδα, στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής των πλεϊ άουτ δημιούργησαν νέα δεδομένα στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία, καθώς μίκραιναν την μεταξύ τους διαφορά από τους 6 στους 3 βαθμούς.

Όσον αφορά τον τρίτο της παρέας, τον Α.Ο. Ξάνθης που μετά την αφαίρεση των 12 βαθμών, επίσης παλεύει για την παραμονή του στην κατηγορία, το παιχνίδι του με τον Ατρόμητο που επρόκειτο να διεξαχθεί στα Πηγάδια τελικά αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού.

Με δεδομένο ότι οι υπόλοιπες πέντε ομάδες έχουν αποκτήσει σημαντική διαφορά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, από τις τρεις που παλεύουν για την παραμονή τους και ουσιαστικά δεν κινδυνεύουν, το ενδιαφέρον των πλεϊ άουτ, περιορίζεται στα παιχνίδια των τριών ουραγών της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Βέβαια υπάρχει και η πρώτη θέση των πλεϊ άουτ που με προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχθεί «χρυσοφόρος», αφού δίνει εισιτήριο για συμμετοχή στο Europa League. Αυτό θα συμβεί αν η ποινή που έχει υποβληθεί από την FIFA στον Αρη δεν ανακληθεί και η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποβληθεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με δεδομένο ότι και ο Παναθηναϊκός είναι επίσης τιμωρημένος.

Την πρώτη θέση των πλεϊ άουτ διεκδικούν ο Αστέρας Τρίπολης που με την νίκη του επί της Λάρισας έφθασε τους 33 βαθμούς.

Ο Ατρόμητος που έχει 32, αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο (αυτό με την Ξάνθη που αναβλήθηκε), η Λαμία και η Λάρισα που έχουν από 30 βαθμούς. Ο Βόλος με 27 βαθμούς είναι ίσως η μοναδική αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα των πλεϊ άουτ.

Η αυλαία των πλεϊ άουτ άνοιξε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο να παίρνει μια υπερπολύτιμη νίκη επί του Βόλου με ένα γκολ που πέτυχε ο Τσιλούλης στο 57'.

Την Κυριακή ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν δύο αγώνες: Ξάνθη – Ατρόμητος και Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης. Ο πρώτος όπως ήδη αναφέραμε αναβλήθηκε, ενώ στον δεύτερο παρότι η ομάδα της Τρίπολης βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς, τελικά, αφού ισοφάρισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες, έκανε την πλήρη ανατροπή κερδίζοντας τον αγώνα με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Φερνάντεθ στο 55'.

H πρώτη αγωνιστική των πλεϊ άουτ έκλεισε με το παιχνίδι της Λαμίας μεταξύ της ομώνυνης ομάδας και του Παναιτωλικού, που ανέδειξε νικήτρια τη γηπεδούχο με 2-0. Τα γκολ της νίκης της Λαμίας πέτυχαν ο Βιγιάλμπα στο 29' και ο Μπιανκόνι στο 78'.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1η αγωνιστική

Πανιώνιος – Βόλος 1-0

Ξάνθη – Ατρόμητος       δ.δ.

Λάρισα – Αστέρας  1-2

Λαμία – Παναιτωλικός   2-0

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        βαθμοί

Αστέρας  33

Ατρόμητος      32

Λαμία      30

Λάρισα    30

Βόλος      27

Ξάνθη     18

Παναιτωλικός 17

Πανιώνιος       14

Σημ. Από την Ξάνθη έχουν αφαιρεθεί 12 βαθμοί.

Ξάνθη και Ατρόμητος έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής