breaking news Νέο

Super League, Πλεϊ οφ: Βγήκε ο πρωταθλητής. Μάχη για την 2η θέση

Super League, Πλεϊ οφ: Βγήκε ο πρωταθλητής. Μάχη για την 2η θέση

Επιστροφή σε αγωνιστική δράση στη μετά κορονοϊό εποχή μετά από τρεις περίπου μήνες αδράνειας και στην πρώτη μόλις αγωνιστική των πλεϊ οφ κρίθηκε και ο τίτλος του πρωταθλητή.

Όχι βέβαια ότι κινδύνευε σοβαρά να τον χάσει ο Ολυμπιακός πριν ξεκινήσει η διαδικασία των πλεϊ οφ με τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League και με την ποινή των 7 μείον βαθμών που έχει επιβληθεί στον ΠΑΟΚ για την γνωστή και υποτιθέμενη πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη. Όμως τουλάχιστον στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος υπήρχε ενδιαφέρον σχετικά με την μάχη του τίτλου που πλέον και μετά την νίκη του Ολυμπιακού μέσα στην άδεια Τούμπα έχει χαθεί! Έτσι το ενδιαφέρον των πλεϊ οφ πλέον επικεντρώνεται στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στην προκριματική φάση του Champions League μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, που μετά την ήττα του πρώτου από τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία της δεύτερης με τον Παναθηναϊκό ισοβαθμούν με 52 βαθμούς.

Όσον αφορά τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στο Europa League έχουν ήδη βρει κάτοχο, με δεδομένη την τιμωρία του Παναθηναϊκού από την FIFA. Πρόκειται φυσικά για έναν από τους ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (αυτός που τελικά θα πάρει την τρίτη θέση), ο άλλος που θα καταταγεί δεύτερος όπως ήδη αναφέραμε θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League τον Αρη και τον ΟΦΗ.

Βέβαια και εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό. Πρόκειται για τον κίνδυνο να τιμωρηθεί ο Αρης, λόγω της γνωστής εκκρεμότητάς του με παλιά χρέη, από την FIFA και να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε την θέση του θα πάρει η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα πλεϊ άουτ.

Επίσης αξία μπορεί να αποκτήσει η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση στον πίνακα των πλεϊ οφ, αφού αν ο Ολυμπιακός ή η ομάδα που θα πάρει την δεύτερη θέση στα πλεϊ οφ κατακτήσει το κύπελλο τότε το πρώτο καλό εισιτήριο για το Europa League θα το πάρει η τρίτη ομάδα.

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η αυλαία των πλεϊ οφ άνοιξε το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο του Κλεάνθης Βικελίδης με το παιχνίδι Αρης – ΟΦΗ.

Οι κρητικοί προηγήθηκαν στο σκορ στο 21' με τον Σακόρ, με τους κίτρινους της Θεσσαλονίκης να ισοφαρίζουν στο 42' με πλασέ μέσα από την περιοχή του Γκάμα.

Ο ίδιος παίκτης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 73' για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 στο 80' ο Κόρχουτ.

Την επόμενη ημέρα (Κυριακή) είχαμε τα δύο ντέρμπι. Στην Τούμπα, όπως ήδη αναφέραμε ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε τον Ολυμπιακό με το παιχνίδι να ξεκινάει στις 7.30 μ.μ. Οι φιλοξενούμενοι καλύτεροι στο πρώτο μέρος προηγήθηκαν στο σκορ στο 23' με γκολ του Ελ Αραμπί.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν, είχαν στην κατοχή τους την μπάλα, δίχως όμως να καταφέρουν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Σά. Ετσι οι ερυθρόλευκοι πήραν μια εύκολη θα λέγαμε νίκη από τον μεγάλο αντίπαλο τους και πλέον βρίσκονται αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στο αθηναϊκό ντέρμπι, με το οποίο έκλεισε η πρώτη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

Στο σκορ προηγήθηκαν οι Πράσινοι που ήταν και οι τυπικά φιλοξενούμενοι (οι δύο ομάδες όπως είναι γνωστό χρησιμοποιούν την ίδια έδρα) στο 65' με τον Ιταλό Μακέντα, με τους Κίτρινους να ανεβάζουν στη συνέχεια στροφές και να φθάνουν στην ισοφάριση στο 76' με τον Λιβάγια. Το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 

ΠΛΕΪ ΟΦ (1η αγωνιστική)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αρης – ΟΦΗ   3-1

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός     0-1

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός    1-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        τερ.  βαθμοί

  1. Ολυμπιακός    54-9 69
  2. ΠΑΟΚ     50-24       52
  3. ΑΕΚ        43-23       52
  4. Παναθηναϊκός 36-24       45
  5. Αρης       41-33       37
  6. ΟΦΗ       36-38       34

 

Σημ.: Από τον ΠΑΟΚ έχουν αφαιρεθεί 7 βαθμοί και από τον Παναθηναϊκό 6.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής