breaking news Νέο

ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ… - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ… - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Αν μεταφέρουμε τη ρήση ενός μεγάλου στοχαστή “Δεν έχει σημασία να ερμηνεύσουμε τον κόσμο, σημασία έχει να τον αλλάξουμε…” στην δική μας πραγματικότητα πρέπει να προβληματιστούμε πώς θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να φύγουν αυτοί που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έδειξαν πόσο ψεύτες, ανίκανοι και συνάμα επικίνδυνοι είναι.

Δεν θα επαναλαμβάνουμε τα ψέματα και τις διαστρεβλώσεις που λένε καθημερινά, τις εξυπηρετήσεις που κάνουν στους ημετέρους ακόμη και την περίοδο της πανδημίας, την προσπάθεια ξεπουλήματος βασικών κλάδων της οικονομίας, το πισωγύρισμα της παιδείας στην δεκαετία του ’60 και δεν ξέρουμε ακόμα το τέρμα της κατηφόρας. Ούτε είναι σκόπιμο να επικαλούμαστε πώς θα αντιδρούσαν αυτοί αν διαχειρίζονταν ο ΣΥΡΙΖΑ την πανδημία, το προσφυγικό, τα Ελληνοτουρκικά κ.λ.π. τους γνωρίσαμε πόσο αδίστακτοι και καιροσκόποι ήταν, με μοναδικό σκοπό να επανέλθουν στην κυβέρνηση σαν «νόμιμοι ιδιοκτήτες» που θεωρούσαν τους εαυτούς τους… Τυμβωρυχία στην Μάνδρα, στο Μάτι, εθνικιστικοί παροξυσμοί για την συμφωνία των Πρεσπών.

Στα ίδια αντιπολιτευτικά βήματα βαδίζουν και σήμερα που κυβερνούν. Έχουν και την ευχέρεια και την δυνατότητα διασπάθισης δημόσιου χρήματος για την επίτευξη των στόχων τους. Δημιούργησαν την μιντιακή πανοπλία, έστησαν ένα σφικτό επιτελικό, κομματικό κράτος για να ελέγχουν τα πάντα.

Μπούκωσαν με εκατομμύρια ευρώ τα συστημικά Μ.Μ.Ε για να παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα, όπλισαν τα πληρωμένα πιστόλια της δημοσιογραφίας να πυροβολούν την αλήθεια να προστατεύουν τους «άριστους» της κυβέρνησης και από την άλλη να λιβανίζουν τον πρωθυπουργό παρομοιάζοντας τον πότε με τον Τσόρτσιλ, πότε με τον Μωυσή, και τελευταία με τον Ηρακλή. Και αναρωτιέσαι είναι δυνατόν πρωθυπουργός να μην αντιδρά σε τέτοιο λιβάνισμα που αγγίζει τα όρια της κοροϊδίας;

Συχνά αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν ο λαός να επανέφερε στην εξουσία αυτούς που τον οδήγησαν στον γκρεμό, που τον φτωχοποίησαν, που ανέβασαν την ανεργία στο 28%.

Πως είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι που τους έκοψαν τρεις φορές τις συντάξεις να ψήφισαν 47% Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ που επανέφερε έστω κουτσουρεμένη την 13η σύνταξη το 27%.

Πως είναι δυνατόν να επαναφέρει ένα κόμμα βουτηγμένο στα σκάνδαλα, την διαπλοκή, την ρουσφετολογία και να τιμωρεί ένα κόμμα που έκανε χρηστή και διαυγή διαχείριση και οδήγησε τη χώρα στο ξέφωτο και για πρώτη φορά αντί καμένης γης να αφήσει πλεόνασμα.

Θυμίζει το σύνδρομο της Στοκχόλμης!

Δεν αρκεί μόνο η πολιτική ανάλυση χρήζει βοήθειας και άλλων επιστημών!

 Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως λειτούργησαν τα αμυντικά αντανακλαστικά του συστήματος μπροστά στην επερχόμενη ήττα του, το 2015 και την τακτική που σχεδίαζε για την επαναφορά του.

Η νεοδεξιά (λαϊκή δεξιά και ακροδεξιά) από τα τέλη του 2014 με την αδυναμία εκλογής προέδρου της δημοκρατίας εξύφαινε τα σχέδια αντιμετώπισης της επικείμενης επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Γενάρη του 2015 πάσχιζαν να πετύχουν την «αριστερή παρένθεση», στάθηκαν απέναντι στην κυβέρνηση, συμμάχησαν με τους δανειστές να τορπιλίσουν την διαπραγμάτευση και να οδηγήσουν την κατάσταση σε αδιέξοδο. Ακόμα αντηχούν τα βρώμικα συνθήματα «..Βάστα Σόιμπλε..», «Γερούν γερά..» και τη λύσσα που έδειξαν στο δημοψήφισμα του Ιούλη. Και όταν συνειδητοποίησαν ότι τα όνειρα τους ενταφιάστηκαν με την επανεκλογή του Τσίπρα τον Σεπτέμβρη, έβαλαν σε εφαρμογή το εφεδρικό τους σχέδιο. Να μεταφέρουν την αντίθεση Δεξιά-Αντιδεξιά που ήταν στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ. Βρήκαν και πρόθυμο συμπαραστάτη το ΚΙΝΑΛ θολωμένο από τα απόνερα της σύμπραξης Ν.Δ-ΚΙΝΑΛ.

Αυτή τη τακτική κληρονόμησε ο νέος αρχηγός της ΝΔ και την εφάρμοσε επάξια.

Για να το πετύχουν επιστράτευσαν ειδικούς ψυχολόγους των μαζών, την αφρόκρεμα επικοινωνιολόγων ξένων και ντόπιων. Πρώτο μέλημα η παραχάραξη της εικόνας του Τσίπρα και στη συνέχεια η αποδόμηση της προσωπικότητας του. Στόχος ήταν ο Τσίπρας γιατί σωστά το ανέλυσαν ότι αυτός ήταν το δυνατό χαρτί, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στηριζόταν πάνω του.

Ακολουθώντας την Γκαιμπελίστικη τακτική «πες πες, κάτι θα μείνει» όλα τα βέλη έπεφταν στο πρόσωπο Τσίπρα. Για όλα έφταιγε! Μόνο το προπατορικό αμάρτημα δεν του χρεώσανε! Τα μπαζωμένα ρέματα στη Μάνδρα ο Τσίπρας τα κατασκεύασε! Την άναρχη δόμηση στο Μάτι που δεν υπήρχε διέξοδος ο Τσίπρας την σχεδίασε! Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ο Τσίπρας τα δημιούργησε! Και το πιο γελοίο που σκαρφίστηκαν και γελάνε όλοι οι Ευρωπαίοι ότι αντάλλαξε τις συντάξεις με την συμφωνία των Πρεσπών!

Άσχετα αν ξεγυμνώθηκε που έσπευσε μετά τις εκλογές να την χαιρετίσει η κυβέρνηση της ΝΔ και να υποσχεθεί για την υλοποίηση της αφήνοντας «σύξυλους» τους «υπερπατριώτες» που τον στήριζαν.

Υποτιμήθηκε το ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ μένος. Δεν αντιλήφθηκαν αυτοί που ήταν επιφορτισμένοι με την επικοινωνία πόσο επηρέασε αυτό την συμπεριφορά των ψηφοφόρων. Ποιοί να το αντιληφθούν θα μου πεις! Οι οργανώσεις; Αετό πετούσαν! Τα κεντρικά οργανωτικά στελέχη; Φάνηκαν από τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τ. Α  πόση επαφή είχαν με την βάση. Το επικοινωνιακό επιτελείο; Αυτό εκτιμούσε τρείς ημέρες πριν τις ευρωεκλογές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι και μία μονάδα μπροστά.

Ο λαός απέφυγε την ολοκληρωτική παγίδα που έστησε το κατεστημένο για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Έδωσε ένα μεγάλο ποσοστό που του δίνει την δυνατότητα αφού διδαχθεί από τα λάθη, να απαλλαγεί από κάποια βαρίδια και να επανακάμψει.

Δεν είναι λογοπαίγνιο, δεν έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε το ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Πάλι επανέρχεται το καίριο ερώτημα ίσως και πιο έντονα. Πώς θα αντιδράσουμε σε αυτήν την λαίλαπα; Πως θα αποτρέψουμε την μεγαλύτερη καταστροφή που επέρχεται; Πως θα ξαναζωντανέψουμε την ελπίδα στον κόσμο; Τον προορισμό τον ξέρουμε, τον δρόμο όμως πως θα φτάσουμε; Δεν έχει σημασία να έχεις μόνο την σωστή πολιτική. Άν δεν γίνει κτήμα του λαού θα παραμείνει νεκρό γράμμα!

Να επεξεργαστούμε τρόπους να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υπάρχουν και να βρεθούμε κοντά στο λαό..Να μη δεχτούμε παθητικά την μιντιακή πανοπλία τους. Το πρώτο βήμα έστω και δειλό έγινε, με τις περιοδείες βουλευτών και στελεχών στις συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά και του προέδρου σε στοχευμένους χώρους. Σε πρώτη φάση έσπασε το «εμπάργκο» της πληροφόρησης. Ένα βήμα έγινε και πόσο θορυβήθηκε η κυβέρνηση! Να γίνει συστηματική αυτή η επικοινωνία, να αποκτήσει μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα. Μη περιμένουμε το συνέδριο.

ΠΡΟΕΔΡΕ άμεσα πρέπει να αναδιαρθρώσεις την ηγετική ομάδα. Να πλαισιωθείς από άτομα που δεν κουβαλάνε παλιές νοοτροπίες και αντιλήψεις. Που δεν έχουν σκελετούς στην ντουλάπα. Να σπάσεις το απόστημα των ομάδων, τις φράξιες που λειτουργούν σαν κόμμα μέσα στο κόμμα! Δεν θέλουν την διεύρυνση. Αντιπαραθέτουν την ιδεολογική καθαρότητα σ αυτήν την προσπάθεια. Με ιδεολογήματα θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Με δημοσιευμένα κείμενα δίνουν απαντήσεις σε λάθος ερωτήματα. Δημιουργούν σύγχυση, θολούρα. Μπερδεύουν την τακτική με την στρατηγική. Τα άμεσα ζητήματα με τα μακροπρόθεσμα. Να δημιουργηθεί επικοινωνιακή ομάδα από ικανά στελέχη και αναγνωρισμένα άτομα από την αγορά. Να επεξεργαστούν τρόπους, μεθόδους για την καλύτερη επικοινωνία με τον κόσμο. Να μελετηθούν εμπεριστατωμένα τα αυξημένα προβλήματα της κοινωνίας και η νέα διαστρωμάτωσης.

Να δημιουργήσουμε το ανάλογο κλίμα του 2014. Από άκρη σε άκρη να αντηχήσει το σύνθημα ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ…

 

Κακαφίκας Γιώργος

Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής