breaking news Νέο

Τοποθετήσεις δημάρχου, βουλευτών, γιατρών για το θέμα του Νοσοκομείου Νάουσας

Τοποθετήσεις δημάρχου, βουλευτών, γιατρών για το θέμα του Νοσοκομείου Νάουσας

Στο κλίμα της...Καταλανικής αυτονόμησης κινήθηκε η τοποθέτηση του δημάρχου Νάουσας κ. Νίκου Κουτσογιάννη, αναφορικά με το μέλλον του Νοσοκομείου του δήμου του, ζητώντας τη δημιουργία ενός δυνατού, πλήρως στελεχωμένου σε ιατρικό προσωπικό και ανεξάρτητου από το Νοσοκομείο  της Βέροιας, Νοσοκομείου. Ο κ. δήμαρχος τόνισε ότι δεν συμφέρει τη Νάουσα η διασύνδεσή της με το Νοσοκομείο της Βέροιας, κάνοντας λόγο για πλήρως στελεχωμένες κλινικές στη Βέροια, όπως η παθολογική, με ικανό αριθμό ειδικών και ειδικευόμενων, τη στιγμή που η αντίστοιχη της Νάουσας διαθέτει μια γιατρό! «Στο πλαίσιο των επιχειρούμενων νομοθετικών αλλαγών, θα επιδιώξουμε από το υπουργείο Υγείας την αποσύνδεση της λειτουργίας του από το Νοσοκομείο Βέροιας. Είπα στον υπουργό ότι το παραμύθι της υποτιθέμενης συλλειτουργίας πρέπει να τελειώνει με ένα γρήγορο διαζύγιο. Δεν μπορεί εμείς να πεθαίνουμε με μια παθολόγο και η κλινική της Βέροιας να διαθέτει 17 και να μην έρχονται να κάνουν το αυτονόητο. Δεν μας συμφέρει η διασύνδεση», συνέχισε ο δήμαρχος. Αναφορικά με την υπαγωγή του Νοσοκομείου Νάουσας στη Γ΄ Ζώνη κινήτρων, με ευνοϊκότερο καθεστώς προσλήψεων, ο κ. Κουτσογιάννης τόνισε ότι είχε λάβει τη θετική άποψη του τέως υπουργού υγείας κ. Κουρουμπλή, του υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Παπαδόπουλου, αλλά και του κ. Ξανθού. «Η Γ΄ ζώνη λύνει προβλήματα. Πρέπει να γίνει ταυτόχρονη προκήρυξη θέσεων για την παθολογική κλινική», συνέχισε, ενώ πρότεινε τη δημιουργία κλινικής τεχνητού νεφρού στη Νάουσα, στα πλαίσια της αναβάθμισης και της οικονομικής αυτονομίας του ιδρύματος. «Βέβαια σήμερα δεν μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες, αλλά απαντώ στον κ. Μαυρογιώργο, που ζήτησε την εκ νέου μεταφορά μέρους της Βέτλανς στο Νοσοκομείο για τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης». Αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου, ο κ. δήμαρχος είπε : «Η κατάσταση ήταν και είναι ξεκάθαρα προβληματική. Έγιναν βέβαια κάποια βήματα. Ο ρεαλισμός επιτάσσει σημεία σύγκλισης για τη λειτουργία των βασικών κλινικών του. Ο πρώτος και καθοριστικός παράγοντας σε αυτό είναι η στελέχωσή τους με ιατρικό προσωπικό. Είναι πρόβλημα η μη εφημερία της παθολογικής κλινικής. Εάν στελεχωθεί, είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε προβλήματα υποδομής. Είναι λανθασμένη η άποψη περί κλεισίματος του Νοσοκομείου. Καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να το κάνει, είτε γιατί δεν το πιστεύει, είτε γιατί δεν έχει κότσια να πει ναι στη δημιουργία ενός νοσοκομείου σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Βέβαια με την υποστελέχωσή του, απλά θα υπολειτουργεί και αυτό είναι ίδιος κίνδυνος. Ως πολίτες της Νάουσας θέλουμε υψηλή παροχή υπηρεσιών υγείας», κατέληξε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

-Οι τοποθετήσεις των βουλευτών Χρήστου Αντωνίου και Απόστολου Βεσυρόπουλου

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει παραγάγει σημαντικό έργο στον τομέα της υγείας από το 2015. Προσπαθούμε να ανατάξουμε ένα σύστημα, που βρίσκεται σε κατάρρευση», τόνισε ο βουλευτής Ημαθίας κ. Χρήστος Αντωνίου, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας. Αντίθετα ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε σε οριακό σημείο λειτουργίας του Νοσοκομείου, το οποίο είναι υποστελεχωμένο σε βασική υλικοτεχνική υποδομή, όπως ο αξονικός τομογράφος, καθώς και σε προσωπικό.

 

-Αλέξανδρος Ελευθερόπουλος : «Ο 60άρης... γιατρός δεν είναι ένας «νέος της εποχής»!

Η κλινική του παράγει το σημαντικότερο έργο στο Νοσοκομείο της Νάουσας. Ο λόγο για το διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής, Αλέξανδρο Ελευθερόπουλο, ο οποίος με τη σύντομη, αλλά ουσιαστική του παρέμβαση έδωσε τον τόνο διεκδίκησης προς τα πάνω. Σημαντική και η παρέμβασή του για το γεγονός ότι μια κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει με δυο ειδικούς γιατρούς. «Δεν φτάνει ένας γιατρός, για να κάνει τον ένα δυο. Και μια κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει με δυο γιατρούς, αλλά  πέντε. Λειτουργούμε, γιατί βάζουμε μπροστά το πιστεύω μας και την αγάπη μας προς τον ασθενή. Το ιατρικό προσωπικό γερνάει σύντομα. Δεν μπορεί να έχουμε την ίδια δυναμική στα 65. Μια παθολογική δεν μπορεί να δουλέψει με ένα επιμελητή, που θα εφημερεύει για όλη την Ημαθία. Το επάγγελμα γιατρού δεν είναι τόσο καλά αμειβόμενο πλέον. Δεν μπορεί να κάνει το σκλάβο με ελάχιστο μισθό. Τα νοσοκομεία τα κρατάνε οι ειδικευόμενοι. Αυτοί τα λειτουργούν και αν η κλινική δεν είναι ελκυστική, δεν θα έρθουν. Κάποιες κλινικές υπολειτουργούν και θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν, αν δεν εξειδικευτούν.

Σοβαρό το πρόβλημα της έλλειψης του αξονικού τομογράφου. Το Νοσοκομείο ή υψηλά εξειδικευμένο θα είναι σε κλινικές, για να τις αγαπήσει όλη η Βόρεια Ελλάδα ή αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει τα πάντα, αλλά αυτές που παράγουν έργο. Εφημερεύω για όλη την Ημαθία ως ορθοπεδική κλινική τις τελευταίες δέκα μέρες του μήνα. Δεν είμαι Ναουσαίος, αλλά τα παιδιά μου είναι. Δεν ήρθα για κάτι μικρό σε αυτό το Νοσοκομείο», τόνισε ο διευθυντής, δίνοντας όντως το στίγμα του…45άρη, που αντέχει στο Citius, Altius, Fortius. Aν αναλογιστούμε ότι η κλινική του κ. Ελευθερόπουλου είναι όντως περιζήτητη όχι μόνο στην Ημαθία, αλλά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα (ασθενείς έρχονται ακόμη και από τη… Θεσπρωτία), τότε κάνει θαύματα!

 

-Δ. Φλέγκας : «Συνοπτικές διαδικασίες πρόσληψης σημαίνουν χειρότερη επιστημονική επάρκεια»!

Συνοπτικές διαδικασίες στην πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού ζήτησε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ελένη Κεχαγιά. «Εάν επισπευσθούν οι διαδικασίες προσλήψεις, θα έρθει η χειρότερη δυνατόν επάρκεια. Το θέμα δεν είναι να βουλώσουμε «τρύπες», αλλά να έχουμε ικανούς γιατρούς με επιστημονική επάρκεια, απάντησε ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας Δημήτρης Φλέγκας. Αν κρίνουμε από το δικό του επίπεδο και τους ασθενείς, που έρχονται για να χειρουργηθούν από την… άκρη της χώρας, έχει δίκαιο ο κ. Φλέγκας.  Με το λεξιλόγιο της σύγχρονης εποχής, έχει δημιουργήσει…brand name!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής