breaking news Νέο

Το Σάββατο το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βέροιας «Παράλληλες Φωνές»

Το Σάββατο το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βέροιας «Παράλληλες Φωνές»

Το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βέροιας «Παράλληλες Φωνές», με διοργανωτή το οργανικό φωνητικό Σύνολο «Μονόγραμμα» και με τη στήριξη της ΚΕΠΑ και του Δήμου Βέροιας, είναι γεγονός! Το εν λόγω Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, με ώρα έναρξης στις 19.00 και θα φιλοξενηθεί στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Είναι γεγονός λοιπόν το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βέροιας. Το Οργανικό Φωνητικό Σύνολο Μονόγραμμα δημιουργήθηκε πριν από 6 χρόνια με μαέστρο το γνωστό σε όλους καταξιωμένο μουσικό, που δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, τον κ. Πέτρο Ρίστα. Στα χρόνια αυτά θεωρώ ότι η χορωδία μας δυνάμωσε εξελίχθηκε και έγινε αποδεκτή με πολύ αγάπη από τον κόσμο της πόλης και όχι μόνο.

Πέρα από την αγάπη για τη μουσική, τα μέλη της χορωδίας μας συναντώνται, αναπτύσσουν σχέσεις φιλίας, αλληλεγγύης, και συνεργασίας, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη στην περίοδο αυτή της κρίσης», ανέφερε αρχικά η Πρόεδρος του Οργανικού Φωνητικού Συνόλου «Μονόγραμμα» Αλεξάνδρα Ανανιάδου, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, με αφορμή αυτό το γεγονός.

 

Εκδηλώσεις

Η ίδια αμέσως μετά έκανε μια σύντομη αναφορά σε εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε το οργανικό φωνητικό σύνολο, όπου και απέσπασε πολύ καλές κριτικές, απαριθμώντας κάποιες από αυτές.

• Συμμετοχή στο έργο του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας «η αυλή των αισθήσεων και των παραισθήσεων».

• Διοργάνωση για το Σύλλογο Φίλων Κέντρου Μέριμνας, το Δεκέμβριο του 2014, με την κ. Ελένη Ζιώγα.

• Εκδήλωση για το Σωσσίδειο Γηροκομείο «Σαν Παλιό Σινεμά».

• Το 2015 πάλι για το Σωσσίδειο Γηροκομείο «Όταν συμβεί στα Πέριξ», Μουσική παράσταση 100 χρόνια Τσιτσάνης.

• Το 2015-16 αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη για το Σωσσίδειο Γηροκομείο.

• Την ίδια χρονιά αφιέρωμα στη μεγάλη ερμηνεύτρια Βίκυ Μοσχολιού για το Σύλλογο Απόρου Παιδιού.

• Το 2017 αφιέρωμα στην παράδοση σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας και την ίδια πάλι χρονιά για το Σωσσίδειο Γηροκομείο Βέροιας αφιέρωμα στους συνθέτες Μάνο Λοϊζο και Σταύρο Κουγιουμτζή.

Επίσης είχαμε συμμετοχές σε Φεστιβάλ Καστοριάς Πτολεμαϊδα, Αριδαίας στο Φεστιβάλ Βαφοπουλ. Πνευματικό Κέντρο, στο Φεστιβάλ Συμβολαιογράφων (ΦΕΙ Θεσ/νίκης) και στο Φεστιβάλ Κασσανδρεια.

Όπως επεσήμανε η κ. Ανανιάδου, «σε πολλές πόλεις της χώρας γίνονται κατά διαστήματα τέτοιες εκδηλώσεις. Αποφασίσαμε λοιπόν και εμείς να διοργανώσουμε μια τέτοια συνάντηση χορωδιών (1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών Βέροιας), στην οποία θα συμμετέχουν τρεις χορωδίες εκτός πόλης και 4 τοπικές :

α) Χορωδία ΠΣ Κασσανδρείας

β) Μικτή Χορωδία Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου

γ) Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Συμβολ/κού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

δ) Μουσική Πολυφωνία

ε) Χορωδία Εμμέλεια Μουσικού Σχολείου Βέροιας

• Ηχώ Βερόης

και η διοργανώτρια Φων. Συνολ. «Μονόγραμμα».

«Φιλοδοξία μας», τόνισε η κ. Ανανιάδου, «είναι να συνεχιστεί και να γίνει θεσμός το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βέροιας «Παράλληλες φωνές» και στο μέλλον να φιλοξενήσουμε και άλλες χορωδίες».

Τέλος, η κ. Ανανιάδου ευχαρίστησε το Δήμο Βέροιας για την οικονομική βοήθεια που παρείχε στο οργανικό φωνητικό σύνολο, την ΚΕΠΑ Βέροιας για την παραχώρηση του χώρου  (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), τους χορηγούς, αλλά και τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου για την παρουσία τους στη συνέντευξη τύπου, ζητώντας από αυτούς τη βοήθειά τους για την προβολή της εκδήλωσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Πέτρος Ρίστας, που έχει την ενορχήστρωση - διασκευές, αναφέρθηκε στις συμμετέχουσες χορωδίες, για τις οποίες σημείωσε είναι ποιότητας και διεθνούς φήμης, καλώντας συγχρόνως και 3 χορωδίες της Βέροιας στο Φεστιβάλ. Ενώ μιλώντας για τα ευεργετήματα του χορωδιακού τραγουδιού, είπε πως αυτά έχουν πολλαπλά οφέλη, μορφωτικό, εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά και αγχολυτικό χαρακτήρα.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής