breaking news Νέο

Ναυάγησε η Μικτή Διυπουργική Ελλάδας-Ρωσίας, ανακάλεσαν τις βίζες των Κατρούγκαλου, Κουρουμπλή, Αποστόλου

Ναυάγησε η Μικτή Διυπουργική Ελλάδας-Ρωσίας, ανακάλεσαν τις βίζες των Κατρούγκαλου, Κουρουμπλή, Αποστόλου

Η σύγκλιση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Μόσχα (7 και 8 Νοεμβρίου), στην οποία η χώρα μας θα ζητούσε επίσημα την εξαίρεση κάποιον ελληνικών αγροτικών προϊόντων από το ρώσικο εμπάργκο, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Όλα ξεκίνησαν, όταν η Αθήνα ζήτησε από τη Μόσχα να αντικατασταθούν οι τέσσερις αξιωματούχοι στη Διυπουργική, με καταγωγή από την Κριμαία, από άλλους Ρώσους, καθώς ΕΕ και Ελλάδα δεν αναγνωρίζουν πως η Κριμαία αποτελεί τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά της Ουκρανίας.

Λίγη ώρα πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για τη Μόσχα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί αξιωματούχοι, πληροφορήθηκαν ότι μετά το ελληνικό αίτημα η Ρωσία έκλεισε τα σύνορα για αυτούς.
Η ρωσική κυβέρνηση θεώρησε ότι η ελληνική απαίτηση αποτελεί προσβολή για τη χώρα τους και εν τέλει τους ανακάλεσαν τη βίζα.
Αποτέλεσμα του διπλωματικού αυτού επεισοδίου ήταν η Μικτή Διυπουργική να μείνει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας να ψυχρανθούν ακόμα περισσότερο.
Η πρώτη ελληνορωσική διπλωματική κρίση ήρθε, όταν το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε με δριμεία ανακοίνωση την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης να εκδοθεί στις ΗΠΑ, αντί για τη Ρωσία, ο επιχειρηματίας των bitcoin, Αλεξάντρ Βίνικ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής