breaking news Νέο

Σε ένα χρόνο οι στενές επαφές, λένε 511 επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι

Σε ένα χρόνο οι στενές επαφές, λένε 511 επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι

Οι χειραψίες, οι αγκαλιές και τα φιλιά αργούν για όσους τηρούν τα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Αυτό εκτιμούν Αμερικανοί επιδημιολόγοι, ιδίως με την προοπτική ενός δεύτερου επιδημικού κύματος. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι ειδικά για τις χειραψίες και τις αγκαλιές, καθώς επίσης για να πάνε σε συναυλίες, αθλητικούς αγώνες, γάμους ή κηδείες, θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον ακόμα ένας χρόνος. Μερικοί, μάλιστα, δεν σκοπεύουν να ανταλλάξουν ποτέ ξανά, με κανέναν, χειραψίες και αγκαλιές!

Οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» έκαναν μια μεγάλη έρευνα, ρωτώντας την προσωπική γνώμη 511 επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων σχετικά με το πότε προβλέπουν ότι θα μπορούν να επαναληφθούν 20 καθημερινές δραστηριότητες. Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι για αρκετό καιρό οι δραστηριότητες σε ανοιχτό χώρο και σε μικρές ομάδες χωρίς συνωστισμό θα είναι ασφαλέστερες, καθώς επίσης ότι οι μάσκες θα είναι αναγκαίες για πολύ χρόνο.

Μερικοί δηλώνουν ότι θα πρέπει να απέχει κανείς από σχεδόν όλες τις παλιές καθημερινές συνήθειές του, μέχρι να βρεθεί και να γίνει ευρέως διαθέσιμο εμβόλιο για το νέο κορονοϊό SARS - COV-2, ενώ άλλοι θεωρούν πως θα πρέπει να αποφεύγονται δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους μέχρι να υπάρξει εμβόλιο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής