breaking news Νέο

Football League : Το τοπίο παραμένει θολό

Football League : Το τοπίο παραμένει θολό

Το τοπίο στην Football League εξακολουθεί να παραμένει θολό, καθώς με εξαίρεση την απόφαση της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματός της, τα προβλήματα που της δημιούργησε η επιδημία του κορονοϊού και απασχολούν τις ομάδες της, παραμένουν άλυτα.

Δύο βέβαια από αυτές, τα Τρίκαλα και ο Ιωνικός, που βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα έχουν λάβει την υπόσχεση, ότι την νέα περίοδο θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Super League 2, όπως κι αν δαιμορφωθεί αυτό, οι υπόλοιπες 12 όμως, μεταξύ των οποίων και η ΒΕΡΟΙΑ, βρίσκονται σε αναμονή.

Το αίτημα που έχουν υποβάλει στην ΕΠΟ, εδώ και αρκετό καιρό για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων – στην ουσία πρόκειται για αύξηση των ομάδων που τα αποτελούν – βρίσκεται ακόμη στα σπάργανά του και θα χρειαστεί να περάσει από πολλά στάδια μέχρι να παρθεί οριστική απόφαση.

Βέβαια αν θέλουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα, είναι πολύ δύσκολα η Super League 1 να δεχθεί το μοντέλο που πρότεινε η Super League 2. Να αυξηθούν δηλαδή οι ομάδες του πρώτου «τη τάξει» επαγγελματικού πρωταθλήματος της χώρας μας από 14 που είναι την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο, σε 18, για να ανέβουν τέσσερις (4) από την Super League 2.

Ακόμη όμως κι αν υιοθετηθεί από τις ΠΑΕ της Super League 1 το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι βέβαιο ότι θα απορριφθεί από τον τηλεοπτικό πάροχο της κατηγορίας, δηλαδή από την NovaSport, αφού 18 ομάδες, σημαίνει 34 αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, σε μια περίοδο που θα ξεκινήσει αργότερα και συνεπώς, θα είναι μικρότερη. Συνεπώς αμέσως – αμέσως καταργούνται τα πλεϊ οφ και τα πλεϊ άουτ.

Είναι λοιπόν δυνατόν να συναινέσει η Nova στο μοντέλο που θα της προταθεί την στιγμή που γνωρίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα στερηθεί 12 ντέρμπι φωτιά μεταξύ του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού (αντί 24 που γίνονται φέτος), δίχως πλεϊ οφ θα γίνουν 12 και αντί αυτών θα έχουμε αγώνες μεταξύ του Διαγόρα, του Λεβαδειακού, των Χανίων και του ΠΑΣ Γιάννενα με τους τέσσερις μεγάλους του ποδοσφαίρου μας;

Το μοντέλο 18 ομάδες στην Super League 1, 16 στην Super League 2 και 14 στην Football League, που προτάθηκε θεωρούμε ότι είναι αδύνατο να περάσει κι αν οι ομάδες των S.L 2 και της F.L. που κινούν αυτή τη στιγμή τα νήματα μιας πιθανής αναδιάρθρωσης, θέλουν οπωσδήποτε αλλαγή θα πρέπει να ψάξουν άλλο σχέδιο που θα βολεύει και τους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας και όχι μόνο τις ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό από το πρώτο «τη τάξει» επαγγελματικό πρωτάθλημα. Και τους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας μπορεί να τους δελεάσει η αύξηση των τηλεοπτικών τους συμβολαίων, αφού η παρουσία τους στη Super League 1, δεν κινδυνεύει, είτε το πρωτάθλημα διεξάγεται με 14 ομάδες, είτε με 18!!

 

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ Η ΒΕΡΟΙΑ

Όσο όμως παραμένει άλυτο το πρόβλημα της αναδιάρθρωσης, που έχει προκύψει και οι ομάδες της Football League δεν γνωρίζουν την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται και ποιούς θα έχουν για αντιπάλους, τα σχέδα για την νέα περίοδο θα μένουν σε θεωρητικό επίπεδο. Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τη ΒΕΡΟΙΑ. Εξάλλου η ποδοσφαιρική περίοδος πήρε παράταση, μπορεί να τραβήξει μέχρι τον Αύγουστο, κάτι που σημαίνει ότι και η νέα θα πάει πίσω, όπως βέβαια και η μεταγραφική περίοδος, η οποία με κανονικές συνθήκες θα ξεκινούσε σε δύο περίπου εβδομάδες. Έτσι λοιπόν μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η απόλυτη σιγή, όσον αφορά τουλάχιστον τις ειδήσεις, που επικρατεί στο στρατόπεδο της ΒΕΡΟΙΑΣ, η οποία είναι υποχρεωμένη, είτε η νέα σεζόν την βρει στην Football League, είτε στην Super League 2, να χτίσει την ομάδα της και πάλι από την αρχή. Και αυτό όχι επειδή από τα 28 συμβόλαια παικτών που έχει στα γραφεία της τα επτά (7) μόνο ισχύουν και για την νέα περίοδο, αλλά κυρίως επειδή με το έμψυχο υλικό που διέθετε (παίκτες, προπονητές, υπόλοιπο τιμ αγωνιστικού τμήματος) δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και συνεπώς κάτι θα πρέπει να αλλάξει, για να μην επαναληφθεί η χρονιά που φτάνει στο τέλος της.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής