breaking news Νέο

Φύρδην, μίγδην και ανάκατα - Γράφει ο Κωνσταντίνος Μουρατίδης

Φύρδην, μίγδην και ανάκατα - Γράφει ο Κωνσταντίνος Μουρατίδης

«Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν οι αγρότες της Ημαθίας»

 

Αυτό, γράφεται με κεφαλαία γράμματα, στην πρώτη σελίδα της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ». Παρά μέσα όμως, (στην 5η σελίδα της Τετάρτης 10-6-20), διαβάζουμε το κείμενο του ΑΣ Ημαθίας με τίτλο: «Απαράδεκτο φαινόμενο η μη ανακοίνωση τιμών πώλησης ροδακίνων και νεκταρινιών».

Διαβάζοντάς το, δεν τρελάθηκα μόνο εγώ, αλλά και ο «ΓΙΩΡΙΚΑΣ» που με άκουσε. Σαν σίφουνας παρουσιάστηκε μπροστά μου, αρπάζοντας την εφημερίδα από τα χέρια μου.

«Ακόμα δε βαρέθηκες να ασχολείσαι μαζί τους; Βρε ανόητε! Αυτοί, από την ημέρα που άρχισαν να καλλιεργούν ροδάκινα, κάθε χρόνο τα ίδια παθαίνουν και μυαλό δεν βάζουν. Αδυνατούν, να καταλάβουν ότι, οι συντάκτες και του εφετινού κειμένου, εκτός από την προσωπική τους προβολή για την προσφορά υπηρεσιών, προς τους αγρότες, στέλνουν μηνύματα στους εμπόρους (άθελά τους βέβαια), ότι ο δρόμος για εκμετάλλευση των αγροτών, είναι «ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα».

  • Εγώ δάσκαλε, δεν διαπιστώνω κάτι τέτοιο.

«Ναι! Γιατί είσαι ανόητος. Βρε, πόσες φορές δεν σου είπα ότι, στο εμπόριο, χαμένος είναι πάντοτε ο αδύναμος και ο απελπισμένος; Αυτό το μήνυμα δεν εκπέμπουν, με τον τίτλο του κειμένου τους οι συντάκτες; Το ίδιο μήνυμα δεν εκπέμπεται, όταν αναφέρονται σε «νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα;»

Βέβαια, στο τέλος του κειμένου, για να δείξουν ότι κάτι προσφέρουν και αυτοί στους αγρότες «παραθέτουν την πρότασή τους, για πραγματοποίηση ανοικτών συσκέψεων (2 ανά έτος), στις οποίες θα συμμετέχουν βουλευτές και εκπρόσωποι δήμων και περιφέρειας». Περί αυτού, το μόνο που έχω να καταθέσω είναι τούτο: «Κέχωδεν η φορβάς εν τη άλω». Αν δεν το κατάλαβες, θα στο εξηγήσω άλλη φορά που θα είμαστε μόνοι μας».

Σχετικά, με το τι πρέπει να κάνουν οι αγρότες, για να μην πηγαίνει κάθε χρόνο χαμένος ο κόπος τους, θα το διαβάσουν στο επόμενο «Φύρδην μίγδην και ανάκατα».

Συνεχίζεται

 

Μουρατίδης Κων/νος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής