breaking news Νέο

Super League 2 : Παραμένει θολό το τοπίο

Super League 2 : Παραμένει θολό το τοπίο

Περισσότερες από δύο ώρες διήρκησε το προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη Δευτέρα, με τα δεδομένα να βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρίσκονταν πριν ξεκινήσει η εν λόγω τηλεδιάσκεψη. Συνεπώς παραμένει σε ισχύ η πρόθεση να παιχθούν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όπως είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση στις 3 Ιουνίου και από κει και πέρα βλέπουμε.

Το πρωτάθλημα της Super League 2 λοιπόν που ενδιαφέρει άμεσα την Football League και συνεπώς και τη ΒΕΡΟΙΑ, αφού όποια απόφαση κι αν παρθεί, σχετικά με την προτεινόμενη αναδιάρθρωση θα περιλαμβάνει και την Football League παραμένει μετέωρο, επειδή προφανώς καμιά πρόταση δεν συγκέντρωσε τα 3/4 των ψήφων που απαιτούνται για να αλλάξει η προκήρυξη και ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Την ίδια στιγμή βέβαια η 8μελής επιτροπή που έχει συσταθεί από καιρό και που αποτελείται από τους Λεουτσάκο (πρόεδρο της Λίγκας), Σταμούλη (Απόλλων Καλαμαριάς), Αντωνίου (Καβάλα), Αϊβάζογλου (Τρίκαλα), Κολοκυθά (Λεβαδειακού), Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης), Ροκάκη (Χανιά) και Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα) σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Super League 1 και την ΕΠΟ με θέμα το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης και μεθαύριο Παρασκευή 19 Ιουνίου θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό της συμβούλιο για να παρθούν οριστικές αποφάσεις.

Η κωλυσιεργία που παρατηρείται, όσον αφορά τις οριστικές αποφάσεις, αυξάνει το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί τουλάχιστον η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το οξύμωρο σ' αυτό το σημείο είναι το ότι οι περισσότερες από τις ομάδες δεν το επιθυμούν και γι' αυτό προσπαθούν να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες που έχουν για αναδιάρθρωση.

Το πιο πιθανο σενάριο πάντως είναι να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθληματος με τις δύο αγωνιστικές που απομένουν να διεξάγονται στις 29 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου και στη συνέχεια να διεξαχθούν τα μισά πλεϊ οφ (αντί 10 να γίνουν 5 αγώνες, ένας δηλαδή γύρος) και να μην πραγματοποιηθούν καθόλου πλεϊ άουτ.

Όπως όλα δείχνουν πολλά, όσον αφορά το μέλλον του πρωταθλήματος της Super League 2, θα εξαρτηθούν από την σημερινή συνάντηση της 8μελούς επιτροπής με την αντιπροσωπεία της Super League 1 και την ΕΠΟ, που θα έχει κύριο θέμα συζήτησης την αναδιάρθρωση, για την οποία τόσος ντόρος γίνεται το τελευταίο διάστημα.

 

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ

Η επανενέναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2, παρότι, όπως ήδη αναφέραμε οι περισσότερες ομάδες δεν την επιθυμούν για τους περισσότερους αποτελεί αναγκαίο κακό. Και αυτό επειδή σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ η ΕΡΤ που θα αναλάβει την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων έχει καταβάλει 3.550.000 ευρώ συνολικά στις ομάδες της Super League 2 και στα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται και οι δύο αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας που δεν έχουν γίνει λόγω του κορονοϊού και φυσικά περιμένει την ανταπόδοση με την διεξαγωγή τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσει να της επιστραφούν τα έξτρα χρήματα που έχει καταβάλει και τα οποία ανέρχονται σε 300.000 ευρώ περίπου. Η δημόσια λοιπόν τηλεόραση, έστω και έμμεσα πιέζει για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και την ολοκλήρωση της κανονικής του διάρκειας και εφόσον συμβεί αυτό και «περπατήσει» το πλάνο με μονά παιχνίδια στα πλεϊ οφ (5 αγώνες συνολικά για κάθε ομάδα αντί 10) τότε θα ζητηθεί από την ΕΡΤ να πληρώσει άλλες 800.000 ευρώ, μέρος των οποίων θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα της Λίγκας.

Υπό κανονικές συνθήκες το κρατικό κανάλι θα έπρεπε να πληρώσει κάτι λιγότερο από  2 εκατ. ευρώ στις ομάδες για να τα μοιραστούν, αν όμως δεν ολοκληρωθεί το πρωταθλημα της Super League 2, η ΕΡΤ, όπως αφήνουν να εννοηθεί τα μεγαλοστελέχη της δεν υπάρχει περίπτωση να καλύψει το συγκεκριμένο ποσό.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής