breaking news Νέο

Λάζαρος Τσαβδαρίδης : “Να παραταθεί τουλάχιστον κατά 1 μήνα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων”

Λάζαρος Τσαβδαρίδης : “Να παραταθεί τουλάχιστον κατά 1 μήνα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων”

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2019 τουλάχιστον για έναν μήνα και μέχρι τα τέλη Ιουλίου του 2020 ζητάει από τον Υπουργό Οικονομικών ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή επισημαίνει ότι οι λογιστές της χώρας είναι αδύνατον να διεκπεραιώσουν τον τεράστιο όγκο των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι την υφιστάμενη καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου καθώς:

Οι μισές φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν ακόμη υποβληθεί

Το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis καθημερινή βάση παρουσιάζει προβλήματα, τα οποία καθυστερούν την εργασία των λογιστών

Παράλληλα με την περίοδο υποβολής φορολογικών δηλώσεων, οι λογιστές καλούνται να διεκπεραιώσουν και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις όπως ΦΠΑ, ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) ΦΜΥ, Ε9, ρυθμίσεις, όπως και όλες τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις Αποφάσεις που πρέπει να διεκπεραιώσουν λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσαβδαρίδης σημειώνει ότι η παράταση είναι αναγκαία και για τους ίδιους τους φορολογούμενους, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στις φορολογικές τους υποχρεώσεις σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής