breaking news Νέο

Χρ. Μπλατσιώτης : «Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το έργο του Δημήτρη Γκίμα που ξεκινήσαμε μαζί»

  • Χρ. Μπλατσιώτης : «Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το έργο του Δημήτρη Γκίμα που ξεκινήσαμε μαζί»
  • Χρ. Μπλατσιώτης : «Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το έργο του Δημήτρη Γκίμα που ξεκινήσαμε μαζί»

Η απώλεια του αδελφικού φίλου του, Δημήτρη Γκίμα, ήταν τέτοια, που ο Χρήστος Μπλατσιώτης δεν θα μπορούσε να μη νιώθει φορτισμένος, μιλώντας γι' αυτόν στη χθεσινή εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» (12.00 - 13.00) του Ράδιο Αιχμή-102,8 Fm, με παρουσιαστές τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Τουτουντζίδη.

«Με το Δημήτρη Γκίμα είμασταν πάνω απ' όλα αδέλφια. Μεγαλώσαμε μαζί, παιδιά υπήρξαμε συμμαθητές στο σχολείο και το ίδιο θρανίο και μαζί ξεκινήσαμε να παίζουμε μπάσκετ στο Φίλιππο το 1979, μέχρι και το 1994. Όπου μετέπειτα ο «Τζίμης» πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ εγώ αγωνίσθηκα για ένα χρόνο στο Λασσάνη Κοζάνης. Κατόπιν την περίοδο 1998-1999 βρεθήκαμε οι δυο μας και πάλι στο Φίλιππο ως προπονητικό δίδυμο και η αγαπημένη μας ομάδα ακολούθησε έκτοτε αυτή την πορεία που είχε (από παρουσία στην Γ' Εθνική έως και την Α2 κατηγορία), με τόσα πράγματα να θυμόμαστε μέσα από αυτήν και να την κάνουν ευρέως γνωστή στο πανελλήνιο μπασκετικά», ανέφερε ο Χρήστος Μπλατσιώτης, μη μπορώντας να πιστέψει το χαμό του Δημήτρη Γκίμα σ' αυτό το πισωγύρισμα του χρόνου και το βαρύ φορτίο συνάμα που αναλαμβάνει τώρα ως πρώτος προπονητής του Φιλίππου.

«Πλέον παίρνω αυτή την ευθύνη πάνω μου και με όλο το τεχνικό τιμ να παραμένει ως έχει, με την προσθήκη ακόμα και του Χριστόφορου Κουρουζίδη. Με τον Ηλία Λαζό βέβαια, να έχει το γενικό πλάνο οργάνωσης και διοίκησης της ομάδας. Μιας ομάδας η οποία, να σημειώσουμε, στήθηκε πάνω σ' έναν εμβληματικό αρχηγό, τον Ευθύμη Κοθρά, οπότε και συνεχίζουμε τηρώντας αυτό το πλάνο».

 

«Επιδίωξή μας η προσθήκη αθλητών στη θέση 5 και στον «άσσο»

Όσον αφορά για το τι σκέψεις υπάρχουν στο Φίλιππο για τη νέα περίοδο, που θα τον βρει στην Α2 κατηγορία και πάλι ο Χρήστος Μπλατσιώτης υπήρξε σαφής : «Όλα πρωτίστως έχουν να κάνουν με το διαθέσιμο μπάτζετ, οπότε από κει και πέρα ως προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας μας θέλουμε να έχουμε ένα «5άρι», που θα είναι ο στυλοβάτης της ομάδας και έναν παίκτη στον «άσσο», ενώ επιδίωξή μας είναι να μείνουν και παίκτες στην ομάδα, με τους οποίους πορευτήκαμε στο λήξαν πρωτάθλημα της Α2 (ήδη ο Δάνης Ελευθεριάδης έχει εκφράσει την επιθυμία να μείνει). Για δε τον Ευθύμη Κοθρά, που «πάτησε» τα 40, παραμένει για έναν ακόμα χρόνο στην ομάδα και, όπως είπε, αγωνιζόμενος να δώσει ότι μπορεί και πάλι σ' αυτήν».

 

Τα προβλήματα και οι... παρενέργειες του κορονοϊού στο μπάσκετ

Ο Χρήστος Μπλατσιώτης ερωτώμενος για το πως βλέπει την εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ και δη την Α1 και Α2 κατηγορία, είχε να πει : «Εγώ αυτό που ακούω είναι ότι θα αποχωρήσουν 4 ομάδες από την Α1, αλλά με την κίνηση αυτή θα επωφεληθούν οικονομικά (με περισσότερα χρήματα) οι υπόλοιπες ομάδες στην κορυφαία κατηγορία, ενώ στην Α2 ακούγεται ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις με τις ομάδες και πως όλοι στις ομάδες της κατηγορίας κοιτούν να περιορίσουν τα έξοδά τους. Το σίγουρο, πάντως είναι ότι ο κορονοϊός έφερε προβλήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με μειωμένες χορηγίες, όπως και τη μείωση στα κόστη των αθλητών».

 

«Το Φίλιππο τον είχαν ξεγραμμένο στην Α2, αλλά όλοι έβλεπαν και απορούσαν μ' αυτά που έκανε»

Ακόμα, ο Χρήστος Μπλατσιώτης έκρινε φρόνιμο να υπενθυμίσει το ότι στη λήξασα αγωνιστική περίοδο όλοι το Φίλιππο στην Α2 τον είχαν ξεγραμμένο, μάλιστα μας αποκαλούσαν «οι πουθενάδες», πλην όμως ο Φίλιππος έκανε 7 νίκες και πράγματα που απορούσαν ουκ ολίγοι με αυτή την... τρέλα που είχε ο Δημήτρης Γκίμας», ενώ αναφερόμενος στον κόσμο, σημείωσε : «Μπορώ να πω ότι τα τελευταία 3 χρόνια ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα, βλέποντας την άνοδο που είχε, σίγουρα όμως θα ήθελα να έχουμε ακόμα περισσότερο φίλαθλο κοινό. Ο κόσμος θα πω και πάλι και το επισημαίνω, έβλεπε το μπάσκετ που παίζαμε, το πάθος και την αγωνιστικότητα που έβγαζε η ομάδα κι αυτό το επιβράβευε με το θερμό χειροκρότημά του προς εμάς».

 

Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός νέου κλειστού γηπέδου στη Βέροια

Ο Χρ. Μπλατσιώτης δεν θα μπορούσε - κατόπιν σχετικού ερωτήματος - να μην αναφερθεί και στην επιτακτική ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου κλειστού γηπέδου στην πόλη, με το Φίλιππο σε Χάντμπολ, Μπάσκετ, Βόλεϊ να έχει παρουσία στις μεγάλες κατηγορίες αυτών των αθλημάτων. «Θα μπορούσε ο Δήμος να κλείσει το γήπεδο μπάσκετ της Ελιάς και να δημιουργηθεί ένα ωραίο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην καρδιά της Βέροιας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο άλλοτε πλέι-μέικερ του Φιλίππου.

 

Διοργάνωση εκδηλώσεων στη μνήμη του Δημήτρη Γκίμα

Επιπλέον, ο Χρήστος Μπλατσιώτης έκανε γνωστό πως ο επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ του Φιλίππου, Ηλίας Λαζός, έχει έρθει σε επαφή με τη δημοτική αρχή της πόλης, σε μια προσπάθεια να προετοιμασθούν και να πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις στη μνήμη του Δημήτρη Γκίμα, η φανέλα του οποίου με το Νο 10, όταν αγωνιζόταν ως αθλητής στο σύλλογο, πρόκειται να αποσυρθεί. Κλείνοντας, ο Χρήστος Μπλατσιώτης έθεσε ως πυξίδα του Φιλίππου από δω και πέρα το μότο του Δημήτρη Γκίμα «έχε πίστη και προχώρα» και πως «θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το έργο του «Τζίμη», που ξεκινήσαμε μαζί».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Τουτουντζίδης-Μπλατσιώτης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής