breaking news Νέο

Ενεργοποίηση συναγερμού στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών στις περιοχές που επιβεβαιώνεται απαγωγή ή εξαφάνιση ανηλίκου, ζητάει ο Λ.Τσαβδαρίδης

Ενεργοποίηση συναγερμού στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών στις περιοχές που επιβεβαιώνεται απαγωγή ή εξαφάνιση ανηλίκου, ζητάει ο Λ.Τσαβδαρίδης

Την ενεργοποίηση της επείγουσας ειδοποίησης (συναγερμού) από την Πολιτεία στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών που κινούνται ή διαβιούν στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της εξαφάνισης ενός ανηλίκου αμέσως μόλις αυτή επισημοποιηθεί, ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Ο Βουλευτής Ημαθίας τονίζει ότι σε περιπτώσεις απαγωγής ή εξαφάνισης παιδιών η ταχύτατη, έγκυρη και στοχευμένη διάχυση της πληροφόρησης για το συμβάν στην κρίσιμη μάζα των πολιτών της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής κατά τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης ενός ανηλίκου, είναι κομβικής σημασίας για την υποβοήθηση του έργου των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών της Πολιτείας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνει ο κ. Τσαβδαρίδης.  η αξιοποίηση του πολύτιμου ψηφιακού «οπλοστασίου» επείγουσας ενημέρωσης στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών κατά τα πρότυπα της επείγουσας ειδοποίησης που έστειλε στα κινητά των πολιτών η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό SARS – CoV -2 θα μπορούσε να αποδειχθεί λυτρωτική, συμβάλλοντας στον πολλαπλασιασμό της προσοχής των πολιτών και στον αντίστοιχο πολλαπλασιασμό των πιθανοτήτων να έχει αίσια έκβαση κάθε ανάλογο συμβάν.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής