breaking news Νέο

ΕΠΟ: Πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί

ΕΠΟ: Πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί

Μπορεί η είδηση να πέρασε στα ψιλά, όμως σύντομα και μετά την ολοκληρωση των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ της Super League, που διεξάγονται αυτή την περίοδο, θα αποτελεί κυρίαρχο θέμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Η Γενική Συνέλευση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας μας που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία (55 ναι, 8 όχι και 3 λευκά) την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ, σύμφωνα με τον νόμο και συγχρόνως αποφάσισε να διεξαχθούν εκλογές, για την ανάδειξη νεάς διοίκησης, το αργότερο μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

Η εναρμονιση του καταστατικού με τον νόμο, που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων, ήταν απαραίτητη για να αποφευχθεί πιθανή προσφυγή οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα δικαστήρια, με κίνδυνο να κηρυχθούν άκυρες οι εκλογές.

Υπέρ της εναρμόνισης του καταστατικού της ΕΠΟ με τον νόμο, όπως ήδη αναφέραμε τάχθηκαν 55 μέλη (Ενώσεις και ΠΑΕ), ενώ αρνητικά ψήφισαν οι ΕΠΣ Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Ηλείας και το γνωστό ερυθρόλευκο μπλοκ. Ο Ολυμπιακός, ο Αρης και η Λάρισα, ενώ λευκό έριξαν ο Ατρόμητος, η ΕΠΣ Κέρκυρας και η ΕΠΣ Κεφαλληνίας.

Το 55-8, που έβγαλε η κάλπη στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για την εναρμόνιση του καταστατικού της, αντιπροσωπεύει τον ακριβή συσχετισμό των δύο πλευρών, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού από την μία πλευρά και του Ολυμπιακού, από την άλλη, αν βέβαια οι εκλογές γίνονταν αύριο.

«Είναι γνωστό τοις πάσι», ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έχει τη δυνατότητα αυτοδυναμίας αυτή τη στιγμή, όμως ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι των ΕΠΣ και τον ακολουθεί η ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να διαθέτουν μικρή επιρροή στις 55 ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας μας, που αποτελούν και το κύριο σώμα στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΠΟ.

Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν να μεταφέρουν τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ σε μεταγενέστερο χρόνο μήπως και μέσω της επιρροής τους στην κυβέρνηση και κυρίως στο υφυπουργείο Αθλητισμού καταφέρουν στο διάστημα που θα μεσολαβήσει να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο, διευρύνοντας το εκλογικό σώμα.

Μόνο που για να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, με την επιβολή διευρυμένου σώματος εκλεκτόρων θα πρέπει να συναινέσει η Γενική Συνέλευση, δηλαδή οι ΕΠΣ, πράγμα όχι και τόσο εύκολο, αφού όπως ήδη αναφέραμε και όπως εξάλλου έδειξε και η πρόσφατη ψηφοφορία για την εναρμόνιση του καταστατικού, η συντριπτική τους πλειοψηφία ελέγχεται από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Δύο ομάδες, όπως βέβαια και ο Παναθηναϊκός, που μπορεί κατά καιρούς να σκοτώνονται μεταξύ τους, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να επιστρέψουν στην εποχή που ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε στο παρασκήνιο και αυτό το αποδεικνύουν κάθε φορά που τίθεται θέμα ΕΠΟ.

«Κοντός ψαλμός όμως αλληλουϊα». Οι εκλογές της ΕΠΟ πλησιάζουν, να δούμε αν οι τρεις σύμμαχοι, όπως παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκος, συνεχίσουν την συνεργασία, για το γενικότερο καλό του ποδοσφαίρου, όπως αναμένεται να κάνουν και στην σημερινή τηλεδιάσκεψη της Super League για την ανάδειξη νέου προέδρου της Λίγκα που προτείνουν κοινό υποψήφιο τον αντιπρόεδρο, των «Πρασίνων» κ. Μπουτσικάρη ή αν υπερισχύσει το συλλογικό συμφέρον, οπότε όλα τα ενδεχόμενα θα παραμείνουν ανοιχτά.

ΣΗΜ: «Γιατί μια πετυχημένη διοίκηση, όπως υποστηρίζετε ότι είναι η δική σας, βιάζεται να πάει σε εκλογές και δεν ολοκληρώνει την θητεία της», ρώτησε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο ο Αλέξης Κούγιας.

Και κανείς δεν του απάντησε για τον ίδιο λόγο που εσύ και οι συνοδοιπόροι σου ζητάτε από μια αποτυχημένη διοίκηση, που έχει προκαλέσει κατά καιρούς τους φιλάθλους με τις αποφάσεις και τις ενέργειές της, να παραμείνει για ένα χρόνο ακόμη στην εξουσία την στιγμή που η ίδια σας δίνει την ευκαιρία να την αλλάξετε τους επόμενους δύο μήνες!!!

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής