breaking news Νέο

Κίνδυνο απώλειας εργασίας «βλέπουν» τέσσερις στους δέκα

Κίνδυνο απώλειας εργασίας «βλέπουν» τέσσερις στους δέκα

Όλο και πιο... ανασφαλείς δείχνουν οι εργαζόμενοι, φοβούμενοι πιθανή απώλεια της εργασίας τους. Ειδικότερα, χωρίς δουλειά νιώθουν ότι μπορούν να μείνουν έως το τέλος του χρόνου 4 στους 10 εργαζόμενους, ενώ περίπου το 68% δεν αναμένει μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα οποιαδήποτε θετική εξέλιξη στο μισθό του.

Παράλληλα, μέσα στην περίοδο του lockdown, ένας στους τρεις υπέστη μεταβολή στις σχέσεις εργασίας.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την ειδική θεματική έρευνα γνώμης, που διενεργήθηκε από την Alco για λογαριασμό της ΓΣΕΕ σε δείγμα 1.500 ατόμων, από τις 9 έως τις 14 Ιουνίου και η οποία αφορά την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον της εργασίας και των αμοιβών για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας αναφέρονται στα εξής :

Πρώτον, το 33% των εργαζομένων δήλωσε ότι έχει μεταβληθεί η σχέση εργασίας μετά την πανδημία (το 19% συνεχίζει να εργάζεται με τηλεργασία και το 14% με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση).

Δεύτερον, κατά το χρονικό διάστημα της τηλεργασίας, το 35% των απασχολούμενων που εργαζόταν με αυτήν τη μορφή, δήλωσε ότι δούλεψε περισσότερο χρόνο σε σχέση με το ωράριό του.

Τρίτον, το 18% των εργαζομένων δήλωσε ότι κατά το χρονικό διάστημα που η σύμβασή του ήταν σε αναστολή, ο εργοδότης του ζητούσε να εργασθεί.

Τέταρτον, το 39% των εργαζομένων δήλωσε ότι δεν νιώθει ασφάλεια διατήρησης της θέσης εργασίας του για τους επόμενους έξι μήνες. Ο δείκτης ασφάλειας της απασχόλησης από το Μάρτιο του 2020 έχει επιδεινωθεί κατά 17 μονάδες!

Πέμπτον, σε ποσοστό 59% οι εργαζόμενοι δεν αναμένουν κάποια θετική εξέλιξη στο μισθό τους επόμενους έξι μήνες. Ο δείκτης εξέλιξης αμοιβών έχει επιδεινωθεί κατά 12 μονάδες από το Μάρτιο του 2020.

Εν κατακλείδι, όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι η εργασία και οι εργαζόμενοι χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη. Οι σοβαρές στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας θα εντείνονται, όσο η ημιαπασχόληση, η εργασιακή ευελιξία και οι μειωμένες αμοιβές θα χρησιμοποιούνται ως μέσα αύξησης της ανταγωνιστικότητας και καταπολέμησης της ανεργίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής