breaking news Νέο

Συνάντηση κορυφής με το βλέμμα στην Τουρκία

Συνάντηση κορυφής με το βλέμμα στην Τουρκία

Η διακλαδικότητα είναι η νέα φιλοσοφία που διέπει την οργάνωση και τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων τα τελευταία χρόνια. Πως, δηλαδή, Στρατός Ξηράς, Αεροπορία και Ναυτικό θα μπορούν να μιλούν την ίδια γλώσσα και με συνέργειες να ενεργούν από κοινού στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων. Ο γνωστός καθηγητής Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, γενικός διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανέλαβε την πρωτοβουλία να επεκτείνει τη διακλαδικότητα σε όλο το φάσμα των εμπλεκομένων κλάδων, φορέων και υπουργείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τη διοργάνωση μιας «συνάντησης υψηλού επιπέδου», με θέμα τη διαχείριση διακρατικών κρίσεων». Ο στρατηγός κ. Φλώρος, που πιστεύει απόλυτα στη διακλαδικότητα, ενέκρινε αμέσως την ιδέα. Ακολούθησε η παρουσίασή της στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και στον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, οι οποίοι επέδειξαν ανάλογη θέρμη.

Κάπως έτσι άναψε το «πράσινο φως» και επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες υλοποίησης. Το τριήμερο 23, 24 και 25 Ιουνίου, στη Σχολή Ικάρων στο Τατόι, για πρώτη φορά θα συγκεντρωθεί η ελίτ των κρατικών στελεχών. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, οι αρχηγοί ΕΛΑΣ, Λιμενικού και Πυροσβεστικής, ο διοικητής της ΕΥΠ και η διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών θα συντονιστούν για πρώτη φορά σε μια συνάντηση. Στην ουσία, μιλάμε για όλα τα κορυφαία στελέχη του κράτους, τα οποία σε περίπτωση κρίσης θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή, για να αντιμετωπίσουν τις απειλές, να αποκωδικοποιήσουν τις προκλήσεις και να δώσουν τις οδηγίες.

Το «παρών» θα δώσουν και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Ναυτιλίας. Όσοι δηλαδή θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος σε εκδήλωση απειλής κατά της χώρας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής