breaking news Νέο

Παράταση στα δάνεια αγροτών - κτηνοτρόφων χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα

Παράταση στα δάνεια αγροτών - κτηνοτρόφων χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα

Παράταση μέχρι το τέλος έτους στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα λήψης τραπεζικών δανείων έως 25.000 ευρώ, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ότι θα περιλαμβάνεται σε προσθήκη που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις μικροχρηματοδοτήσεις.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τις μικροχρηματοδοτήσεις, ανέφερε πως θα συμπεριληφθεί μια προσθήκη στο νομοσχέδιο προκειμένου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να μπορούν να λαμβάνουν τραπεζικά δάνεια έως 25.000 ευρώ χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας. Μια πρόνοια, που είχε θεσπιστεί και με ΠΝΠ που αφορούσε μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία. Στόχος, αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας ήταν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους για την καλλιεργητική περίοδο ή την αγορά ζωοτροφών, κάτω από τις ειδικές συνθήκες και τις συνέπειες που δημιουργήθηκαν στην οικονομία από την πανδημία.

Επειδή λοιπόν, οι έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας δεν έχουν ξεπεραστεί, ανέφερε ο υφυπουργός, κρίνεται σκόπιμο να δοθεί αυτή η παράταση μέχρι το τέλος του έτους.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις μικροχρηματοδοτήσεις, όπου θα συμπεριελήφθη η διάταξη αυτή, θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής