breaking news Νέο

Απ. Βεσυρόπουλος : «Νέο πλαίσιο παροχής ρευστότητας σε μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό»

Απ. Βεσυρόπουλος : «Νέο πλαίσιο παροχής ρευστότητας σε μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό»

Σε σημαντικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας  κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το θεσμό των μικροπιστώσεων.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε ότι με τη δημιουργία του θεσμού των μικροπιστώσεων δημιουργείται ένα νέο πλαίσιο παροχής ρευστότητας σε μικρές επιχειρήσεις, σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό.

Με μικρότερα επιτόκια, διαφανείς συναλλαγές και χωρίς προσημείωση μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα μπορούν να παίρνουν δάνεια έως και το ποσό των 25.000 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην ενεργοποίηση της πλατφόρμας για τη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής με 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα και με την επέκταση και διεύρυνση των κριτηρίων για τους δικαιούχους, προκειμένου να συμπεριληφθούν και ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους αλλά διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θεσμοθετείται η πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας για όλο το χρόνο και χωρίς ποινή.

Σύμφωνα με τη διάταξη που κατατέθηκε, δίνεται λύση στο πρόβλημα της φορολόγησης των αναδρομικών ποσών που εισέπραξαν οι συνταξιούχοι, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, για να συμπεριλάβουν τα συγκεκριμένα ποσά στη φορολογική τους δήλωση, με φορολόγηση στις χρήσεις στις οποίες πράγματι ανάγονται και όχι συνολικά στο έτος στο οποίο εισπράχθηκαν, χωρίς την επιβολή προστίμων και με σημαντική μείωση των επιβαλλόμενων προσαυξήσεων.

Ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμπεριληφθούν τα αγροτεμάχια στο συμπληρωματικό φόρο για τον ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας ότι θα ισχύσουν και για το έτος 2020 οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ που θέσπισε από πέρυσι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τόνισε μάλιστα ότι : «Διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι μειώσεις που έγιναν στον ΕΝΦΙΑ το 2019 να μην είναι οι μοναδικές. Στόχος μας είναι να υπάρξουν και νέες μειώσεις, μόλις δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος. Η σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην ακίνητη περιουσία έχει ήδη ξεκινήσει. Και θα συνεχιστεί και στο μέλλον».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής