breaking news Νέο

ΔΕΗ: Εκπτώσεις και ενιαία τιμολόγια - Ποιοι θα πληρώνουν λιγότερο

ΔΕΗ: Εκπτώσεις και ενιαία τιμολόγια - Ποιοι θα πληρώνουν λιγότερο

Η ΔΕΗ θα θέσει σε ισχύ -πιθανώς και εντός της εβδομάδας- τη νέα τιμολογιακή πολιτική της. Η εταιρεία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα προχωρήσει στην κατάργηση της διαφορετικής και υψηλότερης χρέωσης της κλίμακας των καταναλώσεων άνω των 2.000 kWh. Επίσης, θα καθιερώσει ενιαίο τιμολόγιο για τα νοικοκυριά και τους πελάτες της χαμηλής τάσης.

Το πρώτο βήμα των εκπτώσεων το έκανε η ΔΕΗ κατά την περίοδο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Τα έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης τέθηκαν σε εφαρμογή από τις 26 Μαρτίου και θα τρέχουν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η χρέωση με 0,11058 ευρώ ανά kWh των καταναλώσεων άνω των 2.000 kWh όπως και εκείνων κάτω από αυτό το όριο.

Πριν από τις 26 Μαρτίου το δεύτερο κλιμάκιο τιμολογούταν με 0,11936 ευρώ. Οι πελάτες της εταιρείας, με μεσαίες και μεγάλες καταναλώσεις, μέχρι και την Παρασκευή απολαμβάνουν έκπτωση της τάξης του 8% για τις καταναλώσεις της τρίμηνης περιόδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δημόσια εταιρεία είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει την ενιαία χρέωση για όλες τις καταναλώσεις – και, μάλιστα, με τη χαμηλότερη τιμή των 0,11058 ευρώ ανά kWh. Η νέα εμπορική πολιτική της ΔΕΗ ευνοήθηκε και από τη μείωση των δαπανών που έγραψε στο πρώτο τρίμηνο αλλά και στο δεύτερο ιδίως λόγω της δραστικής μείωσης της λιγνιτικής παραγωγής καθώς και των χαμηλότερων τιμών του φυσικού αερίου.

Η ΔΕΗ αναμένεται να συνεχίσει την εκπτωτική πολιτική της συνέπειας των πληρωμών η οποία σήμερα είναι στο 5%, χωρίς να αποκλείεται και προσαρμογή της εμπορικής πολιτικής στα δεδομένα της αγοράς. Η εταιρεία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συνεχίζει να δίνει έμφαση και στην περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, ενώ τα νέα προϊόντα τα οποία ετοιμάζει για τους πελάτες της θα είναι στοχευμένα στους συνεπείς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής