breaking news Νέο

Super League, Πλεϊ οφ: Ο Ολυμπιακός για το αήττητο. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για την 2η θέση

Super League, Πλεϊ οφ: Ο Ολυμπιακός για το αήττητο. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για την 2η θέση

Η τρίτη αγωνιστική των πλεϊ οφ της Super League σήκωσε αυλαία με δύο αγώνες το περασμένο Σάββατο. Ο ΠΑΟΚ νίκησε με ανατροπή τον ΟΦΗ με 3-1, με τα δυο γκολ να σημειώνονται στις καθυστερήσεις και έπιασε την ΑΕΚ στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Παναθηναϊκό.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή, με το παιχνίδι που ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική στο Γ. Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός, πιο εύκολα από όσο αναμένονταν κέρδισε με 3-0 τον Παναθηναϊκό και χρειάζεται πλέον μια ακόμη νίκη ή τρεις βαθμούς στα επτά παιχνίδια που απομένουν για να κατακτήσει τον φετινό τίτλο και μαθηματικά.

Έτσι το ενδιαφέρον πλέον της διαδικασίας των πλεϊ οφ επικεντρώνεται αποκλειστικά στην «μάχη» για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, μεταξύ των δύο «Δικεφάλων», του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Στο παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΟΦΗ που διεξήχθη στο γήπεδο της Τούμπας και άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής, ύστερα από ένα άγονο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο καταγράφησαν μόλις δύο καλές στιγμές για την γηπεδούχο από τις οποίες μάλιστα η μία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ, ύστερα από κοντινή κεφαλιά του Ελ. Καντουρί, με το καλημέρα στην επανάληψη (49ο λεπτό) οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν μια ατυχή στιγμή του Πασχαλάκη και με τον Νεϊρα προηγήθηκε στο σκορ.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε εννέα λεπτά αργότερα (στο 58ο λεπτό) με ένα όμορφο γκολ του 18χρονου Τζόλη που είχε μπει αλλαγή στο παιχνίδι λίγα λεπτά νωρίτερα και που χρειάστηκε η χρήση του VAR για να μετρήσει. Μετά το γκολ της ισοφάρισης ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του πίεσε, έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες, για να φθάσει στην ισοφάριση με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ύστερα από αψυχολόγητη ενέργεια ο Νάστος στο 88' (το πέναλτι εκτελέστηκε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων) και το οποίο επίσης χρειάστηκε το VAR για να καταλογιστεί.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο ΑΚΠΟΜ. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Καντουρί.

Στο παιχνίδι ΑΕΚ – Αρης που επίσης διεξήχθη το Σάββατο, η γηπεδούχος ομάδα ήταν αισθητά καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο από τον αντίπαλό της, όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε σ' αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα, οι δύο ομαδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου ισόπαλες δίχως γκολ.

Στην επανάληψη και στο 55' ο Μάνταλος ανέτρεψε εκτός φάσης μέσα στην περιοχή της ομάδας του αντίπαλο με τον διαιτητή ύστερα από χρήση του VAR να κατελογίζει πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Μπρούνο Γκάμα, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Η ΑΕΚ όμως είχε έτοιμη την απάντηση και στο 62' έφερε το παιχνίδι στα ίσα με γκολ του Αραούχο.

Οι Θεσσαλονικείς ξαναπήραν προβάδισμα στο σκορ στο 75' με έξυπνη γυριστή κεφαλιά του Μαρτίνες, για να ισοφαρίσουν για δεύτερη φορά οι γηπεδούχοι στο 86' με πέναλτι του Ολιβεϊρα και το 2-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Την Κυριακή και με το ντέρμπι των «αιωνίων» του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Γ. Καραϊσκάκης ολοκληρώθηκε η αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός όπως αναφέραμε νίκησε εύκολα και χρειάζεται τρεις βαθμούς ακόμη για να κατακτήσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5' με όμορφο γκολ του Γκιλιέρμε και στο 21' με ένα επίσης πανέμορφο τέρμα ο Ελ Αραμπί έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Καφού που είχε μπει αλλαγή.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πλεϊ οφ (3η αγωνιστική)

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ        3-1

ΑΕΚ – Αρης   2-2

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        βαθ.

  1. Ολυμπιακός    75
  2. ΠΑΟΚ     56
  3. ΑΕΚ        56
  4. Παναθηναϊκός 46
  5. Αρης       38
  6. ΟΦΗ       34

• Από τον ΠΑΟΚ αφαιρέθηκαν 7 βαθμοί


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής