breaking news Νέο

Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το έργο αποχέτευσης Βεργίνας – Παλατιτσίων

  • Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το έργο αποχέτευσης Βεργίνας – Παλατιτσίων
  • Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το έργο αποχέτευσης Βεργίνας – Παλατιτσίων

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε ξανά, για τέταρτη φορά, η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.  Όπως ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Άρης Λαζαρίδης, έγινε προσπάθεια για δια ζώσης συνεδρίαση, αλλά ο χώρος δεν επαρκεί, με τον Παύλο Παυλίδη να προτείνει να διεξάγονται σε εξωτερικό χώρο οι συνεδριάσεις.

Παίρνοντας αρχικά το λόγο ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στον κορονοϊό και στα στα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ που επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες το δήμο Βέροιας και τους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες.

 

Για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε ότι ζητήθηκε η συμβολή των δήμων για καλύτερα αποτελέσματα, γι’ αυτό και θα γίνουν ψεκασμοί σε χωριά με βόθρους.

Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι μαζί με το δήμαρχο Αλεξάνδρειας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΕΔ για την τοποθέτηση διοδίων στην Εγνατία στον Πλάτανο και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια να μην περάσει.

 

Σχετικά με τα διόδια Πλατάνου ανέφερε πως το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ, με τον ίδιο και τον ομόλογό του της Αλεξάνδρειας, Π. Γκυρίνη, να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας. «Οφείλουμε να το καταγγείλουμε και να μην περάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ, που δικαιώνει τους δήμους για τα 10.119 ακίνητα που είχαν μεταφερθεί στο Υπερταμείο. Όπως είπε, η απόφαση ένταξης των ακινήτων στο Υπερταμείο κρίθηκε παράνομη και θα ξεκινήσουν διαδικασίες, ώστε τα ακίνητα να περιέλθουν στους δήμους. 

 

Ολοκληρώνοντας ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε το Σώμα πως το έργο αποχέτευσης Βεργίνας - Παλατιτσίων εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με χρηματοδότηση άνω των 9.000.000€, αποτέλεσμα των προσπαθειών της ΔΕΥΑΒ αλλά και του ενδιαφέροντος  του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.

 

Την ικανοποίησή τους για τη θετική αυτή εξέλιξη εξέφρασαν τόσο η Γ. Μπατσαρά, όσο και ο Π. Παυλίδης, ενώ συγκινημένος δήλωσε ο Άρης Λαζαρίδης, όχι μόνο ως μέλος του ΔΣ αλλά ως γέννημα θρέμμα της Βεργίνας.


Δ.Σ. Βέροιας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής